Vstup do sezony se na jedničku s hvězdičkou povedl žateckým fotbalistům. Ve dvou úvodních zápasech krajského přeboru jsou stoprocentní, po výhře nad Litoměřickem B porazili nyní také Vilémov, dali mu pět branek. „Narazili jsme na velice kvalitní tým, který hýřil pohybem, technikou a hlavně rychlostí. My jsme díky tomu kupili hodně chyb," mrzelo po porážce 3:5 vilémovského manažera Libora Sklenáře.

Vilémov přitom v prvním kole nasázel sedm branek Modré. Jenže tentokrát tahali domácí za kratší konec, mladý žatecký celek ukázal, že hraje ve výborné formě. Dvakrát se v duelu trefili Hassman a Petr Klinec, oba se přitom radovali i v prvním kole. Jednu branku proti Vilémovu přidal ještě Hankocy.

Poločas byl jednoznačný

Vilémovu srazil vaz první poločas, který hosté od Ohře vyhráli jasně 3:0. Skore otevřel Petr Klinec ve 13. minutě z rohového kopu. Ve 31. zvýšil žatecké vedení Hassman, který využil hrubou chybu domácích. Třetí „zářez" přidal ve 42. minutě opět střelec Klinec, domácí se sice zlobili, že byl v ofsajdu, rozhodčí ale branku uznal.

I Vilémov měl ale v první půli šance, hlavně Havel, v poločase na jejich brankovém kontě svítila nula.

Domácí se nevzdali

Domácí „Medvědi" ale nehodili flintu do žita a prahli po vyrovnání. A po hodině hry byli na dostřel jediné branky. Nejprve po rohovém kopu a nacvičeném signálu snížil střelou do šibenice Jägr, v 59. minutě svou čtvrtou trefou ve druhém utkání dal na 2:3 Havel. „Jenže za tři minuty hosté podnikli další rychlý brejk, který bohužel potrestal Hankocy," mrzelo domácího Sklenáře.

Vilémovu po centru Čonky znovu vykřesal hlavou naději Kaňkovský. Trefil se v 78. minutě. Naděje ale zhasla definitivně tři minuty před koncem, kdy uzavřel skóre svou druhou trefou Hassman.

Slavoj je po druhé výhře ve druhém kole v tabulce krajského přeboru na druhé pozici. Má stejně bodů jako první Krupka i třetí Louny. Žatečtí fotbalisté mají skore 8:4, když porazili doma Litoměřicko B 3:1 a nyní venku Vilémov 5:3.

V dalším kole přijede do Žatce tým Modlan, který se zatím trápí. Dvakrát prohrál a má skore 1:8. Žatec tak určitě bude i ve třetím kole krajského přeboru chtít udržet neporazitelnost.

Vilémov - Žatec 3:5 (0:3)

Branky: 49. Jägr Tomáš, 60. Havel Patrik, 78. Kaňkovský Karel - 13. a 42. Klinec Petr, 31. a 87. Hassman Pavel, 63. Hankocy Vítězslav

Sudí Krutina, 190 diváků, ŽK 2:2

Sestava Žatce: Švarc - Sýs, A. Hynek (60. Vávra), Zmrhal, V. Hynek (93. Mács) - Bešík - Hassman (87.), Zimola, Smékal - Hankocy, P. Klinec (91. Šmejc)