Fotbalisté Žatce utrpěli v neděli 23. září odpoledne na svém hřišti nevídaný debakl, když prohráli s vedoucím celkem divize Vyšehradem 1:6. Prohra pro Slavoj znamená pád z horních pater tabulky až na 9. místo.

Do Žatce zavítal vedoucí tým soutěže, který své postavení výkonem potvrdil. Za své vzaly úvahy, že Vyšehrad hraje domácí utkání pouze na umělé trávě, což bude pro domácí výhodou. Od první minuty bylo zřejmé, že před hráči Slavoje stojí velice silný tým, který předváděl rychlou a přesnou kombinační hru. S lehkostí využíval příležitosti nabídnuté domácími ke skórování.

Vyšehrad se vedení ujal již ve druhé minutě. Domácí měli dvě slibné akce, ale byli to opět hosté, kteří po půlhodině hry zvýšili na 0:2.

Jiskřička naděje pro domácí vzplála ve 47. minutě, kdy domácí Duran hlavou po rohu Krejčíka snížil. Bohužel pro domácí fandy se ale další branky v síti hostů Slavoj nedočkal. Hráči Vyšehradu ve velice slušném utkání v klidu postupně navýšili skóre, tak vysokou prohru v Žatci už dlouho nezažili.

Žatec - Vyšehrad 1:6 (0:2)

Slavoj Žatec: Jakubov - Vávra, Bešík, Duran, Krejčík - Kmoch, Klasna, Černý, Bednář, Stožický - Osumanu
střídání: Hein, V. Hynek, Duvnjak

Pavel Maňák