Odvolací komise Fotbalové asociace ČR by měla ve středu 25. ledna řešit utkání I.A třídy mezi Dobroměřicemi a Postoloprty. To bylo předčasně ukončeno kvůli opilosti pomezního rozhodčího.

Utkání se hrálo v Dobroměřicích loni v září, regulérnost průběhu zápasu byla zpochybněna. To se ale nijak později neprokázalo při sledování sporných situací na videu ze zápasu. Disciplinární komise Ústeckého krajského fotbalového svazu proto rozhodla o kontumaci zápasu ve prospěch domácích Dobroměřic 3:0 a Postoloprty byly navíc potrestány pokutou 10 tisíc korun za odmítnutí v pokračování zápasu.

Psali jsme: Kauza opilého rozhodčího: sudí nechybovali, uvedla komise

„Takový trest odmítáme. Škodou bylo, že hlavní rozhodčí nenahradil svého asistenta někým způsobilým. Pokud by tak byl učinil, utkání by se dohrálo standardním způsobem a řešil by se „pouze" prohřešek asistenta rozhodčího," sdělil Leoš Svoboda, předseda FK Postoloprty.

Proti rozhodnutí disciplinární komise Ústeckého krajského fotbalového svazu se klub odvolal ke krajským fotbalovým činovníkům, ale ti rozhodnutí potvrdili. Proto se Postoloprty odvolaly k celorepublikové instituci.

Jednání na Strahově

Na Strahov jsou na středu pozvané všechny zúčastněné strany. Za Postoloprty, kromě zástupce klubu, jsou předvoláni vedoucí A týmu Lubor Andreas, kapitán Petr Junek a David Fleischman.

„U odvolací komise budeme věřit v nestrannost a férové, spravedlivé projednání, výsledkem kterého bude zvrácení rozhodnutí Ústeckého krajského fotbalového svazu a jasný signál všem týmům a fandům fotbalu, že alkohol u sudích nebude tolerován. Pokud by se tak bohužel někdy v budoucnu ještě stalo, tak nebude jakýmkoli způsobem potrestán tým, který na takovýto případ upozorní," tvrdí Leoš Svoboda.