První test v přípravě nováčkovi divize, fotbalistům Loun, vyšel na jedničku s hvězdičkou. V předkole celostátního MOL cupu si poradili s pražským Motorletem a kráčí do druhé kola.

Vlastně jen několik hodin předtím se fotbalisté Loun poprvé sešli před nadcházející divizní sezonou. Stačili si říct jen pár provozních poznámek, seznámit se s průběhem přípravy. A hned druhý den je čekal ostrý start, pohárové klání proti silnému soupeři, budoucímu soku v divizi, Motorletu Praha. A start to byl vítězný.

Trenér byl spokojen

„Cenná výhra a postup, kdy máme možnost sehrát další velmi kvalitní utkání. Na to, že jsme se sešli den před zápasem, opravdu solidní výkon,“ chválil své svěřence po zápase proti týmu, který v minulé sezoně skončil v divizi na druhé pozici, lounský kouč Pavel Schettl.

Úvod utkání začal velmi zvolna, na obou týmech bylo znát, že jsou na začátku přípravy. Spousta nepřesností a minimum střeleckých příležitostí. První náznak šance přišel po čtvrthodině hry, kdy se po vysunutí dostal ke střele domácí Lesniak, ale s jeho pokusem si zkušený Foferka v bráně poradil. To ve 21. minutě bylo rušno na druhé straně. Hned tři střelecké pokusy v řadě vyrážel Patrovský jen před sebe a nakonec míč poslal Suchý do bezpečí na roh. Po rozehrání další střela Motorletu těsně minula levou tyč lounské brány. To bylo na dlouhou dobu vše. Hosté byli mírně aktivnější, ale obě obrany fungovaly spolehlivě.

Fotbalisté Černčic slaví postup z okresního přeboru do krajské I.B třídy
Krajskou I.A třídu budou hrát také Kryry, začíná se v srpnu

Až do 44. minuty, kdy přišel přesný centr z pravé strany přímo před branku lounského Patrovského. Tam byl zcela osamocený Sodoma a ten neměl se zakončením sebemenší problém. Do šaten tak šli hosté, v jejichž dresu nastoupil také bývalý reprezentant Jan Rajnoch, zaslouženě s jednobrankovým vedením.

Do druhé půle poslal domácí trenér Schettl do branky Pokorného a Kůrku nahradil Radek Němec, který posílil defenzivu. Domácí tým vstoupil do druhé části mnohem aktivněji, a také si vytvořil několik slibných šancí. První přišla v 51. minutě, kdy byl u pravého rohu velkého vápna faulován Vojta Trup. Ten také sám zahrával přímý kop. Obstřelil zeď, ale míč mířící k pravé tyči zastavil skvělým zákrokem Foferka. Další šance přišla po hodině hry, kdy Lesniak posunul na Soukupa, který křížnou střelou těsně minul zadní tyč. Za osm minut se dostal do šance hostující Hájek. I ten však těsně minul.

Přišlo vyrovnání

Běžela 73. minuta, když Fiřt poslal míč do vápna a Suchý hlavou srovnal stav na 1:1. Domácí se nechtěli spolehnout na penaltovou loterii a zvýšili tlak na soupeře. Ten v závěru utkání přinesl své ovoce. V 83. poslal dalekonosnou střelou Trup balon parádně horního růžku branky, a tím také domácí do vedení.

Za další tři minuty přišla chvíle kanonýra Lesniaka. Tomu připravil akci Němec. Lesniak se uvolnil, avšak jeho střela jen orazítkovala pravou tyč Foferkovy brány. Odražený míč se dostal opět k Lesniakovi, který jej udržel a následně byl ve vápně faulován Filipem. Nařízený pokutový kop Suchý proměnil, i když si na balon Foferka sáhl.

Karolína Plíšková
Nová světová tenisová jednička je z Loun!

V první minutě nastavení přišlo rychlé rozehrání Pokorného. Míč se dostal až k Lesniakovi a ten kolem padajícího gólmana Motorletu uzavíral na 4:1 pro Louny.

Fotbalisté Loun tak postoupili do prvního kola domácího poháru, ve kterém přivítají druholigový Baník Sokolov a pokusí se napodobit své nejlepší pohárové vystoupení ze sezony 1999/2000, kdy se dostali přes Žatec a Kladno až do druhého kola, ve kterém je zastavil Střížkov. Duel se Sokolovem je v plánu v Lounech v sobotu 22. července od 17 hodin.

Před startem divize, která pro Louny začíná na domácím trávníku 13. srpna proti Souši, sehraje tým ještě několik dalších přípravných duelů. V týdnu načne turnaj v Dobříni, kde budou lounští fotbalisté hrát proti Štětí, Litoměřicku a Brozanům. Generálku pak sehrají Louny proti Březová, která triumfovala v přeboru Karlovarského kraje.

Louny – Motorlet Praha 4:1 (0:1)

Branky: 73. a 87. z PK Suchý, 83. Trup, 90. Lesniak – 44. Sodoma

Louny: Patrovský (46. Pokorný) – Fiřt, Vokurka, Štourač, Krejčík – Kurka (46. Němec), Trup, Soukup, Vážný (67. Zícha) – Suchý, Lesniak

Jaroslav Tošner

Přemysl Bičovský a Patrik Gedeon na střídačce vrouteckého hřiště.
Na fotbalovém hřišti ve Vroutku se opět vzpomínalo na Zdeňka Kováře