Po minulém domácím neúspěchu, kdy nedokázali proti České Lípě využít ani přesilovku a prohráli 0:2, se lounským fotbalistům vůbec nedařilo ani v dalším duelu před vlastními diváky. A opět lounský útok doma nedal ani jednu branku, Rakovník si odvezl výhru 3:0.

Lounští fandové viděli velké trápení domácích, jejich útok byl „sterilní“.

První branka přišla jako blesk z čistého nebe. Běžela 4. minuta. Domácí útočili, přišli o míč v pravém rohu hřiště, Rakovničtí okamžitě přenesli hru přes střed, kde operoval bývalý hráč Žatce a Souše Jan Hynek, na pravou stranu až k Rossmannovi. Ten poslal balon před bránu na zcela volného Kingsleyho a ten bez problémů překonal Pokorného – 0:1.

Skauti v Lounech oslavili sto let. Připravili na oslavy bohatý program.
OBRAZEM: Skauti v Lounech oslavili sto let

Další šanci měli hosté ve 28. minutě, kdy opět Hynek našel na levé straně nabíhajícího Kučeru, ten bez problémů přešel přes Fiřta, ale se zakončením se unáhlil a mířil mimo tyče. Čtyři minuty nato přišla první příležitost Loun. Nejdříve se k brance probíjel Trup, ale toho odzbrojil Stuchl. Míč se dostal k Vokurkovi, který pohotově střílel za hranicí vápna, avšak jen do náruče připraveného Kuta.

Další ukázkovou rychlou akci předvedli hosté ve 39. minutě. Kučera šel sám po levé straně a křížnou střelou přesně zakončil – 0:2. Ve 42. zahrával Trup trestný kop. Kut střelu vyboxoval k Fiřtovi. Ten však pálil z 20 metrů nad.

Pro napadeného přijela sanitka

V úvodu druhé půle více než hra na trávníku vzrušilo přítomné napadení pořadatele jedním z diváků na tribuně. Útočník byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Po tvrdém úderu a kopanci zůstal pořadatel bezvládně ležet. Útočník seskočil na střechu šatny a pak dolů a klidně ze stadionu odešel. Pro zraněného přijela sanitka a odvezla jej k vyšetření.

Po nečekaném vzrušení, které ale rozhodně na fotbalové stadiony nepatří, se pokračovalo ve druhé půli.

První šanci měli opět hosté, které vede bývalý kouč žateckého Slavoje a později Souše Pavel Koutenský, který lounský fotbal dobře zná.
V 59. centroval před branku Rossmann. Lounský Černý však stačil zasáhnout před nabíhajícími útočníky a odkopnout na roh. Pak přišla velice nezáživná pasáž až do 78. minuty.

Na Mariánském poutním místě v Liběšicích se konala oslava jubilea 100 let od zjevení Panny Marie ve Fatimě v Portugalsku
V Liběšicích oslavili jubileum zjevení Panny Marie ve Fatimě

To již uvnitř vápna stojící hostující Vecka zahrál sice neúmyslně, ale přece jen rukou, a kopal se pokutový kop. Míč si postavil Černý, mířil však přímo do středu branky, a Kut tak penaltu zneškodnil. Louny tak nedaly branku ani z pokutového kopu…

Prakticky z protiútoku přišla další tvrdá rána pro domácí. Rychlou akci po pravém křídle zakončil středem nabíhající Kingsley a bylo to 0:3.
Hned v následující minutě měli po penaltě druhou největší šanci domácí. Střídající Kurka to zkusil hlavou, ale Kut stačil jeho pokus vyškrábnout a opakovaná střela Kurky přes hlavu šla mimo. Poslední šanci utkání měli v 91. minutě hosté, jmenovitě Hradecký, ale jeho pokus o přehození Pokorný vystihl a míč lapil.

Žatec (v zeleném) nestačil na Vilémov, prohrál 0:3.
Vilémov čekal na venkovní výhru dlouhé měsíce. Od jara. Dočkal se opět v Žatci

Domácí byli v útoku tentokrát naprosto neškodní. Nedařilo se celému týmu. Obrana měla ne okna, ale spíše výkladní skříně, záloha také neměla svůj den. Hosté byli lepší v osobních soubojích, předčili své soupeře v rychlosti, obrana byla prakticky stoprocentní.

Louny jsou v tabulce divize aktuálně na jedenácté pozici a mají devět bodů. Nováček v úvodu sezony začal výborně, v posledních kolech se mu ale tolik nedaří. Na kontě má tři výhry a čtyři prohry.

V dalším kole nastoupí Louny v poslední zářijový den na hřišti dalšího divizního nováčka, celku Ostré.

Louny – Rakovník 0:3 (0:2)

Branky: 4. a 80. Kingsley, 39. Kučera
Rozhodčí Paták, ŽK 4:1, 298 diváků

Sestava Loun: Pokorný – Fiřt, Černý, Krejčík, Vokurka (70. Kotlan) – Schettl (67. Kurka), Popovič, Trup, Soukup – Suchý, Lesniak

Sestava Rakovníku: Kut – Vild (78. Výborný), Vecka, Stuchl, Verner – Rossmann (72. Rothe), Hynek, Dolák (89. Gögh), Vrána – Kučera, Kingsley (83. Hradecký)

Jaroslav Tošner