Po třech kolech mají lounští fotbalisté na kontě už šest bodů. Jen o dva méně, než dokázali vybojovat za celý podzim v divizi v sezoně 2015/2016. Vstup do divize se tak Lounům nyní vydařil nesrovnatelně lépe než minule, slaví už druhou výhru, bez bodu tentokrát odjel Chomutov.

Po pětibrankovém přídělu z Motorletu v minulém kole si chtěli fotbalisté Loun vylepšit bilanci, soupeř ale neměl být ani tentokrát vůbec snadný. Vždyť Chomutov, v kádru s exligistou Patrikem Gedeonem, byl v prvních dvou kolech stoprocentní.

Utkání pořadatelé po předloňské zkušenosti, kdy docházelo k výtržnostem, vyhodnotili jako rizikové a povolali policii. Obavy však tentokrát byly liché. Na zhruba desítku příznivců hostujícího celku připadalo o malinko víc policistů včetně psů, takže mohli tentokrát sledovat utkání v naprostém klidu.

Fotbalisté Žatce (ve žlutém) porazili Horní Jiřetín i v utkání loni na podzim. Na snímku Pavel Hassman, autor sobotních dvou branek.
Slavoj vyhrál i potřetí, zatím neztratil ani bod

Úvod duelu patřil Chomutovu, který dostal domácí pod obrovský tlak. První šanci měl po přihrávce do běhu hostující Pěnička už v 11. minutě hry. Pokorný včas vyběhl a střelecký pokus tak dokázal zlikvidovat. V 18. minutě se v souboji s Gedeonem zranil Kotlan, který byl za postranní čarou ošetřován a ve 34. musel střídat.

Obrovskou šanci měl ve 28. hostující Anid Hajro, který ještě v pádu stačil vyslat střelu na branku. Ta sice byla slabá, ale mířila nezadržitelně k levé tyči. Pokorný se tím směrem bravurně vrhl a na poslední chvilku stačil míč vypíchnout. Hned z protiútoku zahrozili domácí Schettlem, ale jeho střelecký pokus stačil brankař Hůla vyrazit. Hned v následující minutě se do další šance dostal opět Hajro, který se ocitl sám před Pokorným. Střelu však lounský gólman reflexivně vytáhl.

Podbořanský Zdeněk Poborský uniká hráčům Dobroměřic. V utkání měl několik šancí, branku ale nedal.
I.A třída: Derby v Podbořanech skončilo remízou, vyhrály Domoušice i Vroutek

Hrála se 36. minuta. U pravé postranní čáry byl faulován lounský Schettl. Standardku zahrával zhruba z 25 metrů Krejčík a jeho centr zamířil k zadní tyči, kde číhal Filip Schettl. Bránící Klimeš zaváhal, lounský fotbalista vyskočil v pravou chvíli a hlavou poslal balón pod břevno. A Louny do vedení – 1:0.

Pět minut před přestávkou dezorientovaný chomutovský Kunart namazal Němcovi, který stál na velkém vápně, ale jeho pohotovou střelu Hůla zneškodnil.

Tlak pokračoval

I druhý poločas začali hosté náporem. V 50. dokonce dopravili míč do sítě, ale byl jim odmáván ofsajd. Dvě minuty poté se krásně uvolnil Trup, poslal „na penaltu“ Kurkovi, ale ten z hranice malého vápna sám proti Hůlovi selhal.

V 63. minutě zahrával standardní situaci domácích Černý. Míč se dostal k Lesniakovi, ale jeho střela na střed branky Hůlu nepřekvapila. V téže minutě se do šance dostal hostující Lukáš Svoboda, ale jeho pokus gólman Loun vyrazil a další Svobodova střela šla vedle. Tlak hostujícího celku byl brankově završen v 65. minutě. To se po levé straně proháčkoval Svoboda, který našel zcela volného Bočka a ten bez problémů pokořil Pokorného v bráně – 1:1.

V 69. minutě měl dvě další brankové příležitosti hostů Chaloupka, ale lounský brankář předvedl další výborné zákroky, které držely šance domácích. Pokorný vždy dokázal včas zasáhnout nohou.

Rozhodnutí přišlo v 78. minutě. Lounský Kurka udržel u levé čáry balon, odcentroval a Trup trefil hlavou přesně 2:1.

Louny tak mají po třech kolech šest bodů, což jen o dva méně, než za celý podzim v sezoně 2015/2016. Lounští slavili výhru nad Souší 3:0, poté sice podlehli Motorletu 0:5, nyní ale zase přehráli Chomutov 2:1.

V tabulce jsou přesně v polovině, tedy na 8. místě. V příštím kole zajíždějí Louny do Úval, které jsou zatím poslední bez zisku jediného bodu.

Louny – FC Chomutov 2:1 (1:0)

Branky: 37. Schettl, 78. Trup – 65. Boček
Rozhodčí: Hodek, ŽK 3:2, 441 diváků

Sestava Loun: Pokorný – Fiřt, Vokurka, Černý (69. Suchý), Krejčík – Schettl (Vážný), Trup (90. Bednář), Němec, Kotlan – Soukup – Lesniak (90. Štourač)

Sestava Chomutova: Hůla – Kubík, Kunart, Chaloupka, Klimeš – L. Svoboda, Mešič (77. Zahradník), Gedeon (62. Janošík), Hajro (55. T. Svoboda), Pěnička – Boček

Jaroslav Tošner

Fotbalisté Nového Sedla (v pruhovaných dresech) porazili Černčice 5:1.
Nováček z Černčic nestačil na Nové Sedlo, Chlumčany rozstřílely Blažim