Fotbalisté Loun v krajském přeboru dokázali těsně vyhrát na půdě Proboštova a stále drží druhé místo v tabulce, které by jim mohlo za určitých okolností zajistit návrat do divize, odkud loni sestoupili. Před dvěma roky postupovali Lounští do divize rovněž z druhého místa společně s tehdejším vítězem krajského přeboru – Litvínovem. Slavoj Žatec, druhý zástupce našeho okresu v krajském přeboru, přivezl bod ze hřiště silných Srbic, kde podlehl až v penaltovém rozstřelu, a v tabulce je pátý.

V Proboštově byli hosté z Loun lepší v první půli a ve 32. šli zaslouženě do vedení. Závar po standardní situaci vyřešil nejlépe Jakub Suchý, který dotlačil míč do sítě. Po změně stran byli jednoznačně lepší domácí, ale nedokázali proměnit ani největší šance a srovnat skóre. Stoprocentní tutovky zahodili Josef Blažek a Martin Pešula. Hosté tak nakonec hubený náskok udrželi a přiblížili se možnosti návratu do divize.

Slavoj Žatec se v Srbicích ujal vedení brankou kapitána Petra Klince ve 23., avšak zanedlouho srovnal stav domácí Zdeněk Opata. Ve druhém poločase už branka nepadla a utkání dospělo k penaltovému rozstřelu, v němž zaslouženě vyhráli domácí borci, protože jejich střelci dokázali proměnit všech pět penalt, zatímco Žatečtí jednou zaváhali.

V příštím utkání budou hrát Louny v sobotu doma proti Hornímu Jiřetínu, který je poslední, a Žatec nastoupí ve stejném čase rovněž doma proti Bílině, která je v tabulce šestá, jen o jediný bod za Slavojem.

PROBOŠTOV – LOUNY 0:1 (0:1)

Branka: 31. Suchý
Rozhodčí Kuriljak, žluté karty 5:3, diváků 180.
Sestava FK Louny: Pokorný – Vokurka, Krejčík (64. Trhlík), Fiřt, Suchý, Bednář (79. Baňka), Schettl (90. Vážný), Kučera, Trup, Lesniak, Soukup.

SRBICE – ŽATEC 2:1 np (1:1)

Branky: 36. Opata – 23. Klinec
Rozhodčí Krutina, žluté karty 1:3, diváků 80.
Sestava FK Slavoj Žatec: Švarc (90. Rajninec) – Sýs, Zelinka, Vávra, Smékal, Hassman, Klinec (75. Zmrhal), Zimola, Hankocy, Paul, Wiesinger.