Třetí výhry v šesti odehraných kolech dosáhli fotbalisté FK Louny v sobotu při utkání v Hrobcích a vstup do divize coby nováčkovi se jim letos zatím celkem vydařil. Pohybují se kolem klidného středu tabulky a hrají zatím výrazně lépe než před dvěma roky, kdy byli v divizi rovněž nováčky, avšak nedařilo se jim tam a po ročním působení ze soutěže sestoupili.

Tentokrát přijeli na hřiště tradičního rivala do Hrobců u Litoměřic, s nímž se ještě na letos jaře utkávali i v krajském přeboru a oba celky si pak vybojovaly postup. Fotbalisté Loun zvítězili v Hrobcích 2:1. Podali bojovný a obětavý výkon a zaslouženě si přivezli tři body. Výsledek se zrodil už v prvním poločase. Lounští se ujali vedení ve 14. minutě, když se po pěkné akci trefil Michal Lesniak. Domácí přidali a hned o tři minuty později srovnal Jakub Slavíček. Avšak hosté dokázali udeřit ještě těsně před přestávkou a Jakub Suchý ve 40. dal domácím branku do šatny.

Po změně stran domácí vrhli všechny síly do útoku a snažili se o vyrovnání, ale lounští fotbalisté pozorně bránili a obětavou hrou svou výhru už uhájili.

V tabulce divize B jsou nyní Louny na 8. místě a Hrobce jsou čtrnácté; čeká se však ještě na výsledky dalších utkání. V příštím zápase nastoupí FK Louny v neděli 24. září doma před svými fanoušky v dalším "regionálním derby"; soupeř přijede z Rakovníka a je zatím na 13. místě.

Hrobce - Louny 1:2 (1:2)

Branky: Slavíček - Lesniak, Suchý.
Rozhodčí Aubrecht, žluté karty 2:3, diváků 65.
Sestava FK Louny: Pokorný - Vokurka, Krejčík, Fiřt, Popovič, Suchý, Schettl (85. Kurka), Černý, Trup (92. Vážný), Lesniak, Soukup.