Až v poslední minutě přišli žatečtí fotbalisté o důležitý bod do tabulky krajského přeboru. Přestože vedli, ohromnému tlaku neodolali. Zápas začal pro Žatec více než dobře. „V desáté minutě jsme se ujali vedení po samostatné akci Uhliara,“ informoval Jan Laibl, trenér Žatce. Po obdrženém gólu se hráči Modré probudili a začali si vytvářet souvislý tlak. „Ještě jsme se dostali do několika nebezpečných protiútoků, ale nepodařilo se nám dát branku. Ani Klíma, který šel sám na bránu, nedal,“ litoval zahozených šancí žatecký trenér.

Do druhého poločasu vstoupila Modrá s jasnou převahou. „Domácí si vytvořili drtivý tlak. Zahrávali snad dvacet rohů a deset přímých kopů,“ pokračoval. Žatecké protiútoky končily na výborně organizované domácí obraně. „Snad patnáckrát byli Uhliar s Klímou v ofsajdu,“ vytknul Jan Laibl svým svěřencům. Nelíbilo se mu také sporné rozhodnutí rozhodčího. „Hráč Modré v 70. minutě svlékl a zahodil dres a opustil hřiště. Po chvíli se do hry vrátil. Pro mě jasná červená karta, ale nejistý rozhodčí mu dal jen žlutou,“ stěžoval si.

Obrovskému tlaku nakonec žatečtí fotbalisté podlehli, soupeř nejprve srovnal a v poslední minutě zápasu vsítil vítěznou branku. „Po stránce bojovnosti nelze našim hráčům nic vytknout, kluci se snažili, ale soupeř byl herně lepší,“ uznal po zápase Jan Laibl.

Modrá – Žatec 2:1 (0:1)

Gól Žatce: 10. Uhliar Sestava: Voigt – Jindra, Vrábík, Zlatohlávek, Kubálek – Bauchner, Hofmann, Sirový, Fišer (75. Ondřejíček) – Uhliar, Klíma