Domácí na svém hřišti v jarní části ještě nevyhráli a chtěli tento nepříznivý stav zlomit právě v utkání s Vroutkem. Ten však byl fotbalovější a zaslouženě si odvezl vítězství.

Už v 6. minutě se před gólmanem Junkem objevil J. Pelikán, ale mířil jen do jeho rukavic. Za šest minut měl velkou šanci domácí Bránický, ale brankař Klíč stačil nohou míč směřující do branky vykopnout. Pěknou střelu J. Pelikána ze 25. stačila obrana Postoloprt zablokovat na roh, ale třetí pokus Pelikánovi už vyšel. Dostal přihrávku do běhu a prostřelil Junka, který marně reklamoval ofsajd. Vyrovnání přišlo rychle. Fleischman zahrával ve 42. trestný kop. Na ten si u zadní tyče naskočil A. Fridrich a hlavou srovnal.

Utkání Rakovníka (ve vínovém) proti Lounům
Louny měly minimálně na zisk bodu, v Rakovníku ale nedaly ani gól

Druhý poločas byl mnohem zajímavější. Aktivní hosté již ve 47. nastřelili břevno. O dvě minuty později zahrávali domácí přímý kop Fleischmanem. Klíč však byl u míče dřív než Holečka, který nestačil u přední tyče zakončit. Další velkou šanci měli domácí v 55. minutě, kdy obraně Vroutku utekl Bránický, ale ten už nestačil dát přesnou finální přihrávku. Odražený míč se dostal k A. Fridrichovi, jenže ani on nezakončil. Klíč byl u něho dříve, než vystřelil. Nejblíže k brance byly Postoloprty v 66. minutě. J. Frydrych přenesl hru na Baníka, ale jeho slabá střela jen orazítkovala levou tyč. Opět zafungovalo „nedáš, dostane“. V 78. rozehrál kapitán Vroutku Machyna ze středu hřiště na volného J. Pelikána, ten obešel vyběhnuvšího Junka a dával do prázdné. Za tři minuty se na druhé straně hřiště uvolnil Bránický, přihrál pod sebe na A. Fridricha, ale ten mířil jen do středu branky, kde byl připravený Klíč. Brankovou tečku obstarali hosté. Centr Chrousta poslal hlavou do sítě R. Pelikán.

Postoloprty se zatím v jarní části soutěže trápí. Získaly pouze čtyři body za výhru v Klášterci a bod za remízu z domácího utkání s celkem Ledvic, ve kterém následně neuspěly v penaltovém rozstřelu.

Vroutek, který je nováčkem soutěže, je v tabulce pátý se ziskem 30 bodů. Postoloprty drží devátou příčku díky lepšímu poměru branek před celkem Kryr. Na poslední LoKo Chomutov mají k dobru 10 bodů, což sice stačí, ale situace to pro Postoloprtské určitě není dobrá. Budou muset zabrat a bodovat hlavně doma.

Postoloprty - Vroutek 1:3 (1:1)

Branky: 42. A. Fridrich - 39. a 78. J. Pelikán, 87. R. Pelikán
Rozhodčí: Vacek Formánek, Teska, ŽK 2:1, 200 diváků

Sestava Postoloprt: Junek - Pechát, Pöschl, Fleischman, J. Frydrych (82. P. Frydrych) - Šerák (46. Baník), Holečka, A. Fridrich, Mikeska, Longauer - Bránický

Sestava Vroutku: Klíč - Kurets, Haza, Kukla, Vlček (61. Šimon) - Sulovský, Machyna, Gutwald, Chroust, Volkman (61. R. Pelikán) - J. Pelikán

Jaroslav Tošner