Jediné přípravné utkání letošní zimy dosud sehráli fotbalisté Sokola Tuchořice, kteří se spíše zaměřili na fyzickou kondici pro jarní část krajské 1.A třídy.

Trenéři Pavel Benda a Radek Richter udrželi pohromadě stávající kádr, který doplnili v přípravě o tři dorostence a Ingriše ze Zeměch. Velkým přínosem mohl být kanonýr Jiří Jarolím, ale z hostování v AFK LoKo Chomutov se vrátil jen papírově, neboť začal hned přípravu ve Slavoji Žatec.

Po kondiční přípravě Tuchořic hlavně v žateckém parku si před týdnem zahráli Sokolové první utkání, v němž vyhráli 6:1 v Žiželicích. Druhý zápas by měli hrát zítra v Blšanech od 14 hodin proti mužstvu pražské 1.A třídy Lhota.

„Další týden hrajeme na umělce v Bílině proti SK Černčice, 15. března v Lipenci proti Slavoji Žatec B a hledáme ještě soupeře na generálku před soutěží 22. března na domácí hřiště,“ vysypal informace z rukávu hrající trenér Pavel Benda.

„Hrát musíme s tím, co máme, ale moc nás není. Je však dobře, že po podzimní zlomenině zápěstních kůstek už začal s přípravou náš brankář Kořán. Naším cílem pro nastávající sezonu je zachránit se v soutěži,“ uzavírá Pavel Benda, trenér 11. týmu tabulky.

O první jarní body nastoupí Tuchořice 28. března doma proti Středohoru Dobroměřice, který přezimuje v 1.A třídě na třetím místě.