Roman Vonášek, Vítězslav Lavička a další a další známí, přátelé a kamarádi tragicky zesnulého Zdeňka Kováře se sejdou v sobotu na fotbalovém hřišti ve Vroutku. Legendárního funkcionáře Blšan si tam připomenou na vzpomínkovém turnaji.

Výkop 3. ročníku fotbalového turnaje přátel Zdeňka Kováře je naplánován na sobotu 25. července v 9.30 hodin. O zábavu bude postaráno celý den, hrát budou týmy AK Blšany 94, staré gardy Teplic, Velké Dobré, Studené, Kovadlina tým a tým FAČR. Právě v tom se představí některé z hvězd. Například trojnásobný mistr ligy se Spartou, exreprezentant, hráč Lokerenu Roman Vonášek. Ten aktuálně pracuje na FAČR v úseku mládeže a přiznává, že čtyři roky nehrál pořádně fotbal. Pozvání na turnaj ale přijal. „Pro kamaráda to rád udělám," říká Vonášek pro deník Sport.

Účast přislíbil ve stejném týmu také Vítězslav Lavička, bývalý trenér Sparty a nově kouč reprezentační jedenadvacítky. „Vypadá rozhodně lépe než já," směje se Vonášek. „Čtyři roky jsem nebyl na trávníku," připomíná bývalý fotbalista pro média.

Výběr FAČR povede ředitel oddělení neprofesionálního fotbalu Otakar Mestek. Najdeme v něm i několik schopných futsalistů. Zajímavé fotbalisty ale chystají také další týmy. O zvučná jména určitě nebude nouze.

Přijďte se podívat na pohledný fotbal a zavzpomínat na velké fotbalové jméno. Zdeněk Kovář, bývalý ligový fotbalista a funkcionář Blšan a Teplic, který pomohl vísku z Podbořanska vytáhnout až do první ligy a vyhledávač talentů tragicky zahynul při automobilové nehodě, kterou nezavinil, v únoru 2013.