Domácí chtěli svého soupeře zaskočit hned v úvodu utkání a vytvořili si také první šanci. Ve 4. minutě doběhl Petr Klinec míč, který mířil do autu, odcentroval jej před branku, kam mu nabíhal Pinkr, ale těsně před ním stačil obránce Štětí odkopnout na roh. Za další čtyři minuty již zahrozili hosté. Žatec měl sice výhodu nepřímého kopu, ale ten rozehráli jeho hráči tak nešťastně, že se dostal na kopačky soupeře. Faust okamžitě balon vyvezl před vápno, přenesl hru na Slavíčka, ale ten ukvapeně mířil nad branku, kterou hájil Švarc.

Ve 14. minutě zahrávali hosté tři rohové kopy v řadě, které se Slavoji podařilo se štěstím odvrátit. Ve 36. mělo Štětí výhodu autového vhazování z levé strany. Po rychlém rozehrání se míč dostal k Faustovi, který se probil až před branku a vystřelil. Švarce sice nepřekonal, protože gólman Slavoje jeho střelu vyrazil, ale jen k volnému Vokounovi, který dal pohodlně první branku utkání. Tři minuty před koncem prošel přes nedůrazného F. Klince hostující Slaviček, ale jeho střelecký pokus stačil Bešík tečovat na roh.

V prvním poločase měli hosté výraznou převahu. Na straně domácích se hodně snažili Hassman se Zimolou, ale jejich akce k brance nevedly.

Sraz veteránů v Cítolibech na Lounsku.
OBRAZEM: Staré časy očarovaly Cítoliby

Hned úvod druhé půle ukázal, kde je největší slabina Žatce. Ve 49. minutě si Mecl udělal ze tří obránců slalomové kužely a krásnou střelou překonal bezmocného Švarce. Hrálo se prakticky jen před brankou domácích. V 58. minutě se dostal ke střele Walter. Švarc pohotovým zákrokem jeho pokus zneškodnil, ale vyražený balon se dostal k nepokrytému Vokounovi, a tak nával do zcela odkryté brány na 3:0 pro Štětí.

Jen tři minuty stačily domácímu celku ke snížení. Zelinka poslal parádní centr z pravé strany před branku a dezorientovaný Černý si skluzem poslal míč u zadní tyče do vlastní branky. Domácí se nadechli a přišla i další šance, ze které pálil Hassman. Jeho střelu však stačil Mecl zblokovat. Mecl je velmi kvalitní hráč, který umí nejen bránit, ale i útočit. V 76. minutě dostal míč do běhu, prošel mezi Vojtou Sýsem a Zmrhalem a přesně zakončil. Švarc se následně hodně zlobil na své spoluhráče v obraně. Minutu před koncem řádné hrací doby ponechal sudí Doubek domácím výhodu po faulu na pronikajícího Zelinku, domácí stačili poslat před branku a Beruška druhým vlastencem svého celku překonal vlastního gólmana.

Žatec je tři kola před koncem soutěže na 12. místě se ziskem 33 bodů, ale nyní odehraje dvě utkání venku. Proti Litoměřicku B a v Krupce. Posledním soupeřem mu pak bude na domácím trávníku celek Srbic. Od poslední Modré ho dělí 5 bodů a stále tak nemá vyhráno a jistotu záchrany.

Žatec - Štětí 2:4 (0:1)

Branky: 61. Černý, 89. Berouška (oba vlastní) - 36. a 58. Vokoun, 49. a 76. Mecl
Rozhodčí: Doubek - Vacek, Molinger, ŽK 2:1, 150 diváků

Sestava Žatce: Švarc - F. Klinec (81. Smékal), Bešík, Wiesinger, Znrhal - Zimola (66. V. Sýs), Zelinka, J. Sýs, Pinkr (52. Suchan) - Hassman, P. Klinec (76. Šmejc)

Sestava Štětí: Gabriel - Mecl, Vacek, Ransdorf, Čánský (56. Černý) - Faust, Rejman, Beruška, Walter (81. Feko), Slavíček - Vokoun (86. Kucler)

Šesté Putování v Žatci.
Žatec se vrátil do starých časů. Děti hledaly starostovu Dorotku