Fanoušci chomutovských Pirátů se valí do Kadaně. Již dnes, ve středu 16. listopadu, je na programu další derby první hokejové ligy, které hodně zajímá i fanoušky z okresu Louny. Vždyť na stadiony k oběma týmům jezdí desítky diváků z regionu.

A rozhodně se bude na co dívat. Piráti si budou chtít napravit reputaci z pokaženého domácího duelu s Jihlavou a znovu zaútočit na druhé místo tabulky. Kadaň bude mít zase výhodu domácího prostředí a střeleckého sebevědomí z posledních dvou zápasů, kdy vstřelila dohromady devět branek.

První letošní střetnutí v Chomutově znamenalo po přestřelce vítězství domácích 6:4. Kadaňským se podařilo v derby na domácím ledě zvítězit naposledy 12. prosince 2009, kdy odjel Chomutov s ostudným debaklem 5:0.

Natáhnou chomutovští Piráti sérii vítězství na kadaňském ledě, nebo se po dvou letech budou radovat kadaňští hokejisté, kterým se ale doma v posledních zápasech příliš nevedlo? To se ukáže na zimním stadionu v Kadani již dnes v podvečer. Utkání začíná v 18 hodin.

(mp)