První kolo nadstavby potvrdilo, že hokejisté Kadaně B, jistý vítěz krajského přeboru, půjde do baráže o II. ligu oprávněně. Přestože v zápase ztratilo pětigólový náskok, dotáhlo duel v Lounech do vítězného konce.

Hosté sice přijeli v oslabené sestavě, ovšem i na domácí střídačce sedělo méně hráčů, než je obvyklé. Přesto se od úvodního vhazování hrálo více před Zajícovou brankou. Ovšem v 5. minutě dostali hosté první výhodu přesilovky a hned dvojnásobnou. A tu pouhé dvě sekundy před koncem dokázali využít.

Domácí hráče branka nepoložila a brzy vyrovnali. Vojtěchovský našel chytrou přihrávkou L. Vaice. Ten si vychutnal kapitána soupeře Slámu i ligového brankáře Zajíce, kterému puk zavěsil přesně pod víko.

Zápas rozhodla druhá třetina. Lounští inkasovali již ve 23., a když přežili další oslabení 3 na 5, lovil Charvát puk z branky už potřetí. No a když konečně dostali příležitost snížit v přesilovce, udělali chybu na útočné modré a z brejku upravil Toman na 1:4.

Trestali dvěma góly

Ještě horší vstup měli domácí do 3. třetiny. Zmatky potrestala Kadaň dvěma rychlými góly během 82 sekund. A tak se za stavu 1:6 měnili v lounské brance její ochránci. Když se individuálně prosadil Gebel druhým gólem, brzy byl před Turzou stejně důrazný Chmel. Hostům opět vrátil pětibrankový náskok, a tak již určitě nikdo nečekal, že dojde k zázračnému obratu.

Nejdříve se individuálně prosadil mladíček Prokeš, který svou akci zakončil přesnou střelou pod horní tyčku. Ve 49. byl důrazný při hře 4 na 3 Městka, který dorážkou snížil na 4:7. Hostům najednou došly síly, a když nestačili v osobních soubojích, byli vylučováni. Další přesilovka domácích byla opět úspěšná, když se prosadil Petrlík, který byl i u šesté branky v době, kdy už soupeř vůbec nestačil. Vyrovnání na 7:7 zařídil L. Vaic, který si vychutnal Zajíce stejně jako při úvodní brance.

Ovšem zasloužené remízy a případného prodloužení se diváci nedočkali. Přišlo zbytečné vyloučení Hemiše a zkušený soupeř rozhodl.

Necelá stovka diváků viděla dramatický zápas, který se musel líbit.

Mohou se navíc těšit na příští neděli, kdy Slovan přivítá soupeře ze třetího místa Bon Art Litoměřice. Ten svou ztrátu na druhé místo Slovanu nesnížil, protože překvapivě prohrál doma s poslední Bílinou.

Slovan Louny – Kadaň B 7:8 ( 1:1, 0:3, 6:4 )

Branky: 7. L.Vaic (Vojtěchovský), 45. Gebelt (Hemiš), 47. Prokeš (Gebelt), 49. Městka, 51. Petrlík (Červíček), 52. Petrlík, 56. L.Vaic (Bečka)

Sestava: Charvát (42.Turza) – Městka, Červíček, Hloucha, Bečka, M.Svoboda – Gebelt, Prokeš, Petrlík, Vojtěchovský, Hemiš, Krebs, L.Vaic, P. Lenkvik

Ladislav Suchý