Hráči Slovanu Louny si odbyli premiéru v Pražském přeboru. Loňský mistr Ústecké krajské ligy předvedl kanonádu, přesto si dva domácí hráči neodpustili nedovolený zákrok, za který si od rozhodčího oba shodně vysloužili trest 5 minut plus do konce utkání.

Zápas začal v opatrném tempu a oba týmy se zpočátku jen oťukávaly. V polovině první třetiny ale hosté udělali chybu při střídání, díky které se do samostatného úniku dostal Marek Svoboda a nekompromisně dopravil puk za záda brankáře Furbachyera. Zhruba o minutu později se tato situace opakovala, skórujícím hráčem byl ale Lukáš Vaic.

Poté přišel možná klíčový okamžik pro vývoj utkání, kdy se do úniku dostali hosté. V souboji jeden na jednoho ale suverénně vyhrál domácí brankář Dominik Dorn. Ten do té chvíle příliš práce neměl, tým pak ale podržel ještě několikrát.

Do první sirény se domácí fanoušci radovali z gólu ještě dvakrát, znovu se prosadil Vaic, a také Jan Pazourek.
Vstup do druhé třetiny Slovanu moc nevyšel. Už po 52 vteřinách hry Dorn poprvé musel lovit puk ze své sítě. Pak ale přišla rychlá odpověď od Milana Zetky a kanonáda domácích pokračovala. Po druhé siréně svítil na časomíře stav 7:2. To už ale Slovan Louny hrál bez vyloučeného Hrbka, který za strkanici u mantinelu a následný zbytečný zákrok nad rámec pravidel byl poslán do sprch.

I ve třetí třetině se Slovanu Louny dařilo. Poslední desetiminutovka pak patřila Janu Čechovi, který se k dospělým přidal teprve letos. Nastřílel hattrick, jedna z jeho branek padla po nařízeném trestném střílení, které s přehledem proměnil. Hosté do konce utkání skórovali už jen dvakrát a zpět do Prahy tedy odjíždí s porážkou 15:4.

„Dnes jsme narazili na slabšího soupeře a podle toho se vyvíjel výsledek, ale i chyby, které jsme později dělali. Některé akce byly opravdu podařené, ale teprve utkání se silnějšími soupeři ukáže, jak na tom skutečně jsme. Chyby, které vedly k inkasovaným gólům by se v nich rozhodně neměly opakovat. Pokud jde o dvě vyloučení do konce utkání, byla to vážně velká klukovina. Tohle se prostě nedělá. V jednom případě šlo o zákrok hlavou, který sice nešel do obličeje, ale přesto si náš hráč trest zasloužil," zhodnotil vstup do sezony lounský trenér Kovařík.

Příští utkání hrají hokejisté Slovanu na ledě TJ Bohemians Praha.

(sl)