Hokejisté Slovanu Louny po vydařeném semifinále postoupili do finále Ústecké ligy, ve kterém v neděli 5. března nastoupí na svém stadionu proti Kadani B. Začátek zápasu je v 17 hodin.

Hraje se na dvě vítězná utkání. Zápas v Kadani je v plánu ve středu 8. března od 20 hodin. Případný třetí utkání se bude hrát opět v Lounech, a to v neděli 12. března v 17 hodin.

Lovosice v Lounech potrápily

Hokejisté Slovanu Louny po vítězství v základní části soutěže narazili v semifinále na nejslabší celek – Lovosice. První semifinálové utkání tomu ale neodpovídalo, Louny doma vyhrály těsně 5:4. Až utkání v Lovosicích ukázalo rozdíl mezi oběma mužstvy, Louny zvítězily vysoko 8:1.

V druhé semifinálové sérii Kadaň B dvakrát shodným výsledkem 4:3 porazila Roudnici nad Labem. Roudnice tak loňský triumf v této soutěži neobhájí.

Vzájemná bilance Loun a Kadaně B z letošní základní části je vyrovnaná, oba týmy se dvakrát radovaly z výhry. Na Louny čeká velmi zkušený celek.
Branku soupeře střeží 38letý Pavel Damašek, který byl v druholigovém Klášterci nad Ohří dlouhých deset sezon brankářskou jedničkou. V obraně nastupují druhou ligou prověření Koblitz, Chotaš a Blažek, téměř 450 zápasů v první lize má odehráno Révay, ale nejvíce se proti Slovanu daří kapitánovi Holánovi. Útočníky má Kadaň ještě ostřílenější, většina nastupovala v druhé lize (převážně v Klášterci nad Ohří), někteří mají za sebou též několik utkání za prvoligovou Kadaň. Nejvíce zkušeností má hrající trenér Tomáš Polanský. Na kontě má 463 utkání v první lize a zasáhl do padesáti zápasů za tehdy extraligové Kladno.