V rámci 12. kola 2. hokejové ligy odcestoval Slovan Louny na horký led Letců z Letňan, kteří v této sezoně prohráli pouze v jediném utkání. Utkání řídil bývalý extraligový rozhodčí Svoboda a bohužel i kvůli jeho výkonu bylo v druhé polovině utkání velké množství nedovolených zákroků a i řada rvaček. Celkem bylo rozdáno 185 trestných minut. Letci prokázali svou kvalitu a Slovan si odvezl nemilosrdný debakl.

Začátek utkání Slovanu vůbec nevyšel a už v 5. minutě otevřel skóre domácí Štěpán. V rozmezí čtyř minut poté přišly čtyři branky, dvě na obou stranách a pomalu se schylovalo k přestřelce. V první třetině ovšem padla už pouze jedna branka, když Kaplanovu střelu od modré tečoval Dalecký a vyrovnal na 3:3.

Po čtvrté brance už se to sypalo

InfoblokZlomovým okamžikem se stala čtvrtá branka domácích, která padla po neodpískaném faulu na Mistolera. Hokejisté Slovanu cítili křivdu, ale místo snahy o vyrovnání přišlo špatné střídání a domácí mohli do přečíslení 2 na 1, které využili. Po této brance přišla dvě vyloučení Slovanu a téměř čtyři minuty v oslabení, které domácí potrestali. Ve 35. minutě přišla pohledná akce Kolčava M. Dittrich a druhý jmenovaný prolomil svou střeleckou smůlu a trefil se poprvé od 5.října (domácí duel s Letňany). O minutu později se ke slovu dostali opět domácí a do kabin se šlo za stavu 7:4.

Poslední třetinu začal domácí celek v početní převaze a stačilo jim 30 sekund na vstřelení již osmé branky. Pak bylo místo pěkných hokejových akcí k vidění spíše množství zákroků za hranicí pravidel a další šarvátky. Hráči Slovanu se nechali opět rozhodit a přišel další herní výpadek, při kterém si brankář Charvát musel připadat, že jeho spoluhráči odešli do kabin 3 minuty a 3 branky domácích.

Letci Letňany - Slovan Louny 11:4 (3:3,4:1,4:0)

Branky a nahrávky Loun: 9. Veselák (Prokeš), 12. Kaplan, 19. Dalecký (Kaplan, Mistoler), 35. M.Dittrich (Kolčava).

Rozhodčí: Vladimír Svoboda - Laczko, Ovsík; vyloučení: 11:14, navíc Božilov 10 min.os.trest, Mrázek, Horáček, Chvojka (všichni Le) a Srb, Kolčava (Ln) 5 min.+ do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 54:29.

HC Slovan Louny: T.Charvát Srb, Hloucha, Kolčava, Šulc, Kaplan, T. Kučera Veselák, Marek Svoboda, Prokeš Šedivý, Martin Svoboda, M. Dittrich Mistoler, Růžek, Dalecký, D. Dittrich, (J. Červíček). Trenéři: Kovařík, Šedivý

www.hcslovanlouny.cz