Hokejoví žáci Stadionu Louny hráli v pátek 6. února svá utkání v Rakovníku, kde se nejen mladší ale i starší konečně dočkali dohrávky zápasu z úvodu letošní sezony.

Ti mladší potřebovali získat body pro pojištění účasti v play off a od úvodního vhazování byli určitě lepší. A po jednoznačném průběhu zápasu si při odjezdu naložili do autobusu společně s výstrojí i veledůležité tři body.

MŽ: HC Rakovník – Sl. Louny +Draci Bílina 5:14 ( 1:4, 4:7, 0:3)

Branky: 6x Keller, 3x Borl, 2x Živný, Marek, Řezníček, Hlaváč

Ovšem na ty starší se domácí připravili dokonale. Na soupisce převažovalo to nejlepší, co měli k dispozici. Jmény, která hrají i za dorost, byla domácí soupiska pořádně zaplněna. A nikdo se netajil tím, že na rozdíl od hostů potřebují plně bodovat, aby zachovali naděje postupu mezi šestici nejlepších a možnosti zahrát si play off.

V úvodní třetině to ale ještě nadějně pro domácí vůbec nevypadalo. V 6. minutě využil početní výhodu Hrnčíř a ve 12. už to bylo zásluhou Veselého 0:2. Ovšem ve druhé části proměnili domácí trestné střílení a domácí hráči vycítili spolu s rozhodčími šanci na vyrovnání. Vylučovalo se převážně na straně hostů a na vyrovnání se také nečekalo dlouho. V úvodu třetí třetiny využili domácí další přesilovku a navíc v 54. minutě zvýšili na 4:2. Necelé dvě minuty před závěrem sice Veselý snížil na jednobrankový rozdíl, ovšem závěrečná power play vyrovnání nepřinesla.

SŽ: HC Rakovník – Sl. Louny +Draci Bílina 4:3 ( 0:2, 3:0, 2:1 )

Branky: 6.Hrnčíř (Oplt), 12.Veselý (Rudolf), 48.Veselý (Suchý)

Po pátečním nočním návratu z Rakovníka čekal brzy ráno na lounském ledě soupeř z Mělníka. Mladším žákům trvalo dlouho než pořádně otevřeli oči. A když už konečně pořádně viděli, svítilo na časomíře 1:3. Dokonalé probuzení přišlo až ve druhé třetině, ve které pojistili vítězství. V závěrečné části došly síly, a tak soupeř ještě závěr zdramatizoval. Naštěstí závěrečná siréna přišla včas.

MŽ: Sl. Louny+Draci Bílina – HC Mělník 9:7 ( 2:3, 7:1, 0:3 )

Branky: 3x Keller, 2x Živný, 2x Řezníček, Marek, Zmeškal

Starší žáci inkasovali také jako první. Hráči 1. útoku hráli pouze sami na sebe a za vidinou připisování bodů v kanadském bodování. Proto do třetí třetiny byly přeskupeny útočné formace. Po zlepšení až na 7:2 přestali chlapci najednou hrát a během sedmi minut byl stav 7:7. Ten vydržel i do samostatných nájezdů. I zde byli osvědčení střelci na obou stranách bezzubí, a tak rozhodl až šestý úspěšný Balínův nájezd.

SŽ: Slovan Louny+Draci Bílina 8:7 SN ( 2:2, 2:0, 3:5, 1:0)

Branky: 8.Veselý, 9.Oplt, 27.Hrnčíř (Veselý), 32.Tomeš (Oplt), 44.Veselý (Tomeš), 49.Veselý, 49.Hoffman, 61.Balín

Ladislav Suchý