Téměř jako ve snu se ocitl o tomto víkendu třiadvacetiletý útočník hokejbalistů Loun Jakub Schoř. Díky svým letošním výborným výkonům dostal totiž šanci zahrát si v extralize. Jakub Schoř je letos bezkonkurenčně nejlepším hráčem Loun ve třetí nejvyšší hokejbalové soutěži. V devíti zápasech, které odehrál, nastřílel úctyhodných čtrnáct branek, na další čtyři pak přihrál svým spoluhráčům. Jeho výrazné zápisy do statistik nemohly uniknout ani extraligovým trenérům.

První šance přišla proti Pentu

Do svého kádru si nadějného rychlonohého útočníka vybral několikanásobný mistr republiky Elba Ústí nad Labem, za který hraje i několik reprezentantů. První šanci dostal Schoř o víkendu proti dalšímu týmu ze severu Čech – mosteckému Pentu. „Byl to nádherný pocit. Jsem moc rád za tu šanci a doufám, že přijdou i další a že se v týmu usadím natrvalo,“ svěřil se po utkání, ve kterém rozhodně uspěl, Jakub Schoř.

Utkání začínal ve třetím útoku, po stáhnutí hry na dva útoky ale dál hrál. „Je to všechno o hodně rychlejší. Rychleji se napadá, na vše je méně času,“ už ví lounský rodák. Dostat se do extraligy není jednoduchá záležitost. Kromě Schoře ji z lounského okresu hraje za mostecké Pento už jen Slavomír Švancar. „O svou šanci se rozhodně poperu. Tento víkend si snad zahraji v Opavě a Karviné. Jak budu nasazován záleží samozřejmě na trenérovi, ale pokud mohu soudit, hrál jsem snad dobře. Byl jsem spokojen,“ uvedl.

Když bude čas, na Louny nezapomene

Pokud se Schoř v extralize prosadí, bude v budoucnu pravděpodobně muset přestat hrát v Lounech. Pro tento celek to bude velké oslabení, Schoř totiž letos ohromně září a tým, když se mu nedařilo, až nebývalým způsobem zvedal. „Pokud budu mít čas, tak na podzim klukům samozřejmě rád pomohu. Na jaře se už ale asi budu muset věnovat výhradně extraligovým povinnostem. Pokud to člověk chce dělat pořádně, musí se na to soustředit,“ ví muž, který v osobním životě dbá na dodržování pořádku, je totiž policistou v Praze.