Na nádvoří Vodního hradu v Budyni nad Ohří se bude 16. – 17. července konat již VI. ročník populárního festivalu Keltský kruh.

V letošním roce bude festival zahájen v sobotu ve 13 hodin. Svoji popularitu si tento festival získal již od prvních ročníků netradičním pojetím dramaturgie programu, ve kterém se střídá tanec a hudba irského, skotského a keltského výrazu a program je také každý rok doplňován alternativní hudbou rozmanitých žánrů.

Tato barevná kytice hudební palety láká specifické publikum, které se na nádvoří vodního hradu pravidelně setkává. Celá atmosféra severské kultury je doplňována dobovým tržištěm, různými šermířskými hrátkami pro děti a dalšími doplňky, které dotváří nádherné prostředí přirozeného historického amfiteátru nádvoří hradu v Budyni nad Ohří. Již v minulosti se pořadatelům osvědčilo zvolit si nejdůležitější kritérium festivalu a tím je „spokojený návštěvník“. Důsledkem tohoto pravidla je to, že se setkáváme se stejnými návštěvníky festivalu celých pět ročníků a doufáme, že si cestu na toto zajímavé hudební setkání najdou všichni i v letošním roce.

Hudební akce je součástí budyňského festivalového léta a Keltský kruh je předposledním setkáním hudebních příznivců v roce 2010. V letošním roce bude festival ozdoben i mezinárodní účastí interpretů. Na festivalu se představí Katka Garcia a Malinaband, 4Square (UK), Iris Dew, Shannon, Czeltic, Marw, Taliesyn, Navostro, Deneb, Benjaming band, Shivers, Nocturno, Hakka Mugies a další.

Zároveň se účastníci mohou zaposlouchat již v pátek 16. července do hudby náhodně volených interpretů s náhodně voleným repertoárem irské hudby. Tento večer začíná na nádvoří vodního hradu ve 20 hodin.

(pem)