V neděli, s prvním říjnovým dnem, začíná v Žatci nová sezona v městském divadle. První pořad hned v neděli bude určený dětem - bude to pohádka Princové jsou na draka. Dospělí milovníci dramatického umění se dočkají lahůdky ve čtvrtek 5. října, kdy divadlo uvede tragikomický příběh s názvem Ředitelská lóže, v němž budou zářit herecké legendy Alois Švehlík a Stanislav Zindulka.

Informoval o tom Karel Fiala, pracovník Městského divadla Žatec. "V říjnu si určitě zaslouží pozornost diváků drama Ředitelská lóže s uvedenými herci, a dále také Římské noci, které uvedeme 29. 10. V tomto příběhu účinkují Simona Stašová a Oldřich Vízner," sdělil Karel Fiala. Celkem je na říjen v divadle připraveno devět kulturních představení; kromě činoher to jsou také čtyři hudební koncerty.

Prvňáci z 1.B ze ZŠ J. A. Komenského v Lounech
Naši prvňáci ze ZŠ J. A. Komenského Louny

Na celou sezonu 2017 - 2018 je v žateckém divadle nasmlouváno devatenáct činoherních představení, komedií, ale i vážnějších příběhů. Divadlo bude hrát od října do června a mezi účinkujícími bude celá řada špičkových českých herců; kromě již uvedené čtveřice to budou také například Miroslav Vladyka, Filip Blažek, Vanda Hybnerová, Ondřej Vetchý, Jitka Čvančarová, Alexej Pyško, Jan Kačer, Iva Hüttnerová, David Suchařípa, Anna Polívková, Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Jan Révai, Hana Gregorová, Lukáš Vaculík, Iva Janžurová, Jana Paulová, Pavel Zedníček, Ondřej Pavelka, Jakub Prachař, Ondřej Sokol a další.

Promítání filmů a hudební setkání

Kromě činohry pořádá žatecké divadlo také koncerty či jiná hudební setkání, v jeho budově rovněž probíhají filmová představení pomocí systému digitálního kina. Sezona začíná tradičně vždy až v říjnu, nikoli tedy v září, jak bývá obvyklé v jiných městech. "Trochu pozdější termín startu je dán tím, že náš tým městského divadla je odpovědný také za uspořádání každoroční Dočesné, dvoudenních celoměstských slavností na počátku září. S tím je samozřejmě spojená spousta práce a potom je potřeba určitý čas na odpočinek, uklizení zázemí Dočesné a přípravu budovy divadla na provoz," vysvětlil Karel Fiala.

Žatecké divadlo bylo dostavěno a poprvé otevřeno už v roce 1849 a je tedy starší, než například slavné Národní divadlo v Praze.

Kolony v Žiželicích u Žatce
Semafory u mostu v Žiželicích budou až do konce roku