O půl jedenácté v noci už bývají schopni souvislého proudu muziky jen ti nejodolnější a nejvytrvalejší milovníci rocku a zlatého moku. Za svou vytrvalost budou ale královsky odměněni.

Kytarový mág pozdě večer

Kolem půl jedenácté večer 1. září vystoupí na pódium žatecké Dočesné sám velký kytarový mág Michal Pavlíček se svým bandem na jednu sezónu, co už hraje pět let. One season band je příležitostné rockové uskupení Michala Pavlíčka, založené v létě 2002 pro koncertování na letních festivalech. Jenže letní sezóna 2002 se protáhla až do letošního léta. Příležitostně vystupuje dosud a po bohatém koncertním létě přijede i do Žatce na Dočesnou.

Obsazení je sice proměnlivé ale jedna hvězda je přítomna na jevišti neustále. Je to Michal Pavlíček, 51 letý rocker, kytarista a skladatel. Tento kytarový virtuos a hudební skladatel zanechal na české hudební scéně výraznou stopu. Poprvé se proslavil počátkem osmdesátých let v Stromboli a Pražském výběru. V devadesátých letech rozšiřuje svou působnost na filmovou hudbu, muzikály i kompozici k slavnostnímu ukončení summitu NATO v Praze. Do TV pořadu „Na Kloboučku“, tedy do svého studia, si zval zajímavé kapely a hosty a takřka v přímém přenosu se všemi natočil spoustu muziky.

Zajímaví a mladí kolegové nejsou Pavlíčkovi cizí

Michal Pavlíček nesází jen na osvědčená jména a obklopuje se zajímavými a mladými muzikanty a z tohoto spojení vznikají zajímavé projekty a nahrávky. Jedním z těchto projektů je One season band, kde za bicí usedá další z generace Pavlíčků, jeho syn Michal. „Skupina pro jednu sezónu“ to spolu táhne už pátý rok a zatím ji to baví. Ohlasy na jejich koncerty jsou v drtivé většině pozitivní, a tak se určitě i 1. září ve 22:30 dočkáme v podobě One season Band zlatého hřebu sobotní rockové scény žatecké Dočesné a více než důstojného ukončení hudebního rockového maratónu.

Visací zámek v Žatci na Dočesné

Pumpa zahraje na Dočesné

Mladí muzikanti vystoupí na žatecké Dočesné

Další legendou na dočesné v Žatci bude Alphaville