Zpěváci Hana Zagorová, Ivan Mládek, Petr Bende, Vojtěch Dyk, Láďa Křížek, Věra Martinová, Eva a Vašek a kapely Mandrage, Jelen nebo Švihadlo. To je jen výčet známých účinkujících na letošní Dočesné v Žatci. Její jubilejní 60. ročník se v centru města uskuteční v pátek 1. a sobotu 2. září, v pondělí organizátoři oznámili první jména účinkujících.

„Kompletní program bude zveřejněn na konci července,“ sdělil Karel Fiala z Městského divadla v Žatci, které Dočesnou tradičně organizuje.

Tak jak tomu bylo v posledních letech, tak i letos se chystají tři hudební scény – před radnicí, v letním kině a na náměstí Prokopa Velkého. U divadla ve Dvořákově ulici se pak opět plánuje historická scéna.

Tak to vypadá v Žatci v září při oslavě chmele a piva.
Dočesná má konkurenci, Most udělá novou show

Kromě zmíněných zpěváků a kapel by v Žatci měli vystoupit ještě například Ivan Král s kapelou, Žatečanka, Citron s Láďou Křížkem, Debustrol, Voxel, Hlahol, Jaksi Taksi, Skyline, Vypsaná fixa, Zrní, Věra Martinová s kapelou, Eva a Vašek nebo Josef Fousek.

Návštěvníci se kromě hudby mohou těšit také na stánky s pivem, každoročně své produkty na Dočesné nabízejí čtyři desítky pivovarů.

„Nově bychom rádi připomněli divákům historii Dočesné. Připravuje se dokument, který bude divákům pouštěn na akci a poté i na dalších místech. Proto bychom chtěli požádat všechny, kteří mají doma záběry a fotografie z historie Dočesné, aby se ozvali městskému divadlu a po dohodě záběry poskytli k dalšímu použití,“ vyzývá za organizátory Karel Fiala.

Přiložená galerie je z loňského ročníku Dočesné.

Dočesná 2016. Kapela Wohnout přivezla speciální narozeninový koncert. Vystoupila s nimi i zpěvačka Eva Pilarová
OBRAZEM: Pivo, hudba, skvělá atmosféra... 59. Dočesná je za námi