Kino Svět Louny:

13. – 15. 12., 17.30 hodin
Letopisy Narnie: Plavba jitřního poutníka (USA)
Kniha “Plavba Jitřního poutníka”, která vyšla v roce 1952, je třetí z sedmi knih epického dobrodružství C.S. Lewise nesoucí název “Letopisy Narnie”. Události třetí knihy se odehrávají přibližně 3 narnijské roky po předchozím příběhu “Princ Kaspian”. Dva starší sourozenci z rodiny Pevensieových jsou pryč - Petr se připravuje na přijímačky na vysokou a Zuzana je na prázdninách v Americe. Mladší Lucinka a Edmund jsou ne úplně dobrovolně na návštěvě u příbuzných v Anglii. Je válka, přibližně rok 1943. Nejhorší úkol, se kterým se musí sourozenci porvat, je jak vycházet s otravným bratrancem Eustacem Clarence Scrubbem. Dokud se neocitnou před obrazem majestátní lodi inspirované draky nesoucí jméno Jitřní poutník.

13. 12., 20.00 hodin
Kvílení (USA)
San Francisco, rok 1957. Báseň Allena Ginsberga Kvílení se stává předmětem soudního líčení pro údajnou obscénnost. Podle strážců veřejné morálky je „neamerická“, protože otevřeně zpodobňuje homosexualitu a užívání drog. Děj filmu se skládá z několika vzájemně propletených linií, v nichž se odráží nejen reakce americké společnosti na nejslavnější dílo beatnické generace, ale i bouřlivý Ginsbergův život a jeho snaha najít co nejautentičtější umělecké vyjádření bez ohledu na konformní morálku a touha uniknout halucinogenní realitě.

14. – 15. 12., 20.00 hodin
Bastardi (ČR)
Film pojednává o brutální vraždě mladé praktikantky, kterou mají na svědomí tři mladíci z jedné základní školy. Avšak vymahatelnost práva u mladistvých pachatelů je téměř nulová, takže někdo musí vzít spravedlnost do svých rukou…

Kino Postoloprty:

13. 12., 17.00 hodin
Poslední vládce větru (USA)
Fantastické dobrodružství, které se odehrává ve světě zničeném vyčerpávající válkou. Žijí v něm čtyři národy, které vyznávají vždy jeden ze čtyřech základních elementů - oheň, vodu, vzduch a zemi. Ohnivý národ usiluje o celosvětovou dominanci a svým sousedům nabízí jen dvě možnosti - porobení nebo totální vyhlazení, respektive vypálení. Jedinou nadějí utlačovaných národů chlapec Aanga.

Kino Podbořany:

14. 12., 19.30 hodin
Habermannův mlýn (Něm, ČR)
Režisér Juraj Herz se rozhodl otevřít jednu z nejkontroverznějších kapitol českých dějin, poválečný odsun Němců, při němž se spravedlivý hněv často mísil s těmi nejnižšími pudy a spolu vytvářely nesmazatelnou krvavou stopu. Jednou z obětí dějin psaných vítězi měl být i německý průmyslník Habermann, který žil s rodinou na severní Moravě.

Zdroj: www.programy.sms.cz