Kino Svět Louny:

7. – 9. 2., 17.30 hodin
Méďa Béďa (USA, N. Zél.)
Na filmové plátno konečně přichází všemi oblíbený zloděj piknikových košů Méďa Béďa, a to v novém dobrodružném filmu natočeném ve 3D a kombinujícím scény s živými herci s počítačovou animací.

7. 2., 20.00 hodin
Nickyho rodina (ČR, SR)
Nový film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených „Wintonových dětí“. Uvedením Nickyho rodiny Matej Mináč definitivně uzavře cyklus Wintonovských filmů. Prvním byl film Všichni moji blízcí (1999), a po něm následoval snímek Nicholas Winton - Síla lidskosti (2002), který získal International EMMY AWARD za nejlepší dokumentární film.

8. 2., 19.15 hodin
Caligula
Přímý přenos baletu z Pařížské národní opery. Étoile Baletu Pařížské opery Nicolas Le Riche vytvořil balet na komplexní téma inspirované osudem krutého římského císaře. Riche ale převrací vžitá klišé a objevuje v Caligulovi komplexnější, složitější osobnost. Balet je filozofickou metaforou o dnes tolik aktuálním megalomanství. Caligula je na hudbu populárního Čtvera ročních období Antonia Vivaldiho, které je konfrontováno s elektroakustickou hudbou moderního francouzského skladatele Louise Dandrela (*1939).

Kino Postoloprty:

7. 2., 19.00 hodin
Občanský průkaz (ČR)
Hořká komedie režiséra Ondřeje Trojana Občanský průkaz na motivy stejnojmenné knihy Petra Šabacha sleduje osudy čtveřice dospívajících mladíků, jejich přátel, lásek a rodičů. Od okamžiku, kdy v patnácti letech dostanou občanský průkaz, až do chvíle, kdy se v osmnácti snaží uniknout vojně a pokoušejí se získat modrou knížku.

Digitální kino Žatec:

7.2., 17.30 hodin
Nickyho rodina (ČR, SR)

7. 2., 20.00 hodin
Řetězová zpráva (USA)
Film vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich - Johnny a Dante, kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje.

8. 2., 17.30 hodin
Méďa Béďa (USA, N. Zél.)

8. 2., 20.00 hodin
172 hodin (USA)
Skutečný příběh horolezce Arona Ralstona, který prožil nezapomenutelné dobrodružství, kdy se zachránil poté, co mu padající kámen těžce poranil ruku a uvěznil ho v izolované štěrbině kaňonu v Utahu.

Kino Podbořany:

8. 2., 19.30 hodin
Red (USA)
Akční komedie vypráví příběh penzionovaného agenta CIA Franka Mosese, který žije poklidně a idylicky na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli nastává souboj na život a na smrt mezi špičkovým, ale zestárlým agentem, a celým zbytkem CIA. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže.

Zdroj: www.programy.sms.cz