KINO SVĚT LOUNY

16. 25, 7., 17.30 hodin:
The Amazing Spider-Man
(akční/dobrodružný, USA)
Jako většina dospívajících se Peter Parker snaží zjistit, kým vlastně je a proč se z něj stal člověk, kterým je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první středoškolskou láskou Gwen Stacyovou a společně proplouvají úskalími lásky, závazků a tajemství. Když Peter objeví tajemnou aktovku, která původně náležela jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů a to ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse, bývalého otcova kolegy.

16. 17. 7., 20.00 hodin:
Bez kalhot
(drama/komedie, USA)
Režisér Steven Soderbergh otevírá dveře do světa mužských striptérů. Film je inspirován zkušenostmi Channinga Tatuma z dob, kdy pracoval jako striptér a o své herecké kariéře pouze snil. Tatum však ve snímku nehraje sám sebe, ale svého staršího rádce Mika. Jeho postavu ztvárnil Alex Pettyfer. Matthewa McConaugheyho uvidíme v roli Dallase, vysloužilého striptéra a současného majitele klubu, v němž Mike se svým žákem vystupují.

18. 7., 20.00 hodin:
Polski film
(drama, ČR/POL)
Kolik rolí hraješ, tolikrát jsi člověkem… Čtyři známí čeští herci, spolužáci z brněnské JAMU, Matonoha, Liška, Daniel a Polášek si splnili dávný sen a rozhodli se natočit společný film. Polski film je snímek o přátelství a absurditě hereckého života, balancujícího mezi realitou a iluzemi.

19. 24. 7., 20.00 hodin:
Abraham Lincoln: Lovec upírů
(akční, horor, USA)
Odhalte skrytý život Abrahama Lincolna, jednoho z největších amerických prezidentů! Poznejte jeho skutečný příběh, který je plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Vizionářští tvůrci Tim Burton a Timur Bekmambetov nabízejí nový pohled na žánr upírských filmů a právě Abrahama Lincolna představují jako historicky největšího lovce neživých bytostí.

19. 22. 7., 15.00 hodin: 
Doba ledová 4: Země v pohybu
(animovaný, USA)
Nejoblíbenější zvířecí partička na světě je konečně zpět!

LETNÍ KINO ŽATEC

19. 7., 21.30 hodin:
Diktátor
(komedie, USA)
Jmenuje se Aladdin a od smrti Kim Čong Ila je považován za posledního mohykána mezi diktátory. Komik a mystifikátor Sacha Baron Cohen si po kazašském Boratovi a rakouském Brunovi navlékl mužný plnovous a spolu s ním masku neomezeného vládce zemičky jménem Wadiya, kterou chce ze všech sil zachránit před demokracií.

KINO PODBOŘANY

17. 7., 19.30 hodin: 
Diktátor
(komedie, USA)

KINO POSTOLOPRTY

19. 7., 19.00 hodin:
Máme Papeže!
(drama, IT, FR)
Po smrti papeže se schází konkláve, aby kardinálové zvolili jeho nástupce. Musí proběhnout několik kol hlasování, než bílý dým nad Sixtinskou kaplí konečně ohlásí, že papež byl zvolen, a než zazní tradiční oznámení: „Habemus papam." Jenže statisícový dav věřících dole na náměstí marně čeká, až se v otevřených dveřích objeví nová hlava katolické církve. Kardinála, který byl zvolen, náhle přepadla panika ze zodpovědnosti, kterou má na sebe vzít.