KINO SVĚT LOUNY

4. - 6. 2., 17.30 hodin:
Paralelní světy
(romantické drama, 3D, Kan / Fra)
Láska ve stavu beztíže. Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Hrají Kirsten Dunstová, Jim Sturgess a další.

4. - 5. 2., 20.00 hodin:
Gangster Squad - Lovci mafie
(akční drama, USA)
Beze jména. Bez identity. Bez lítosti. Píše se rok 1949 a v Los Angeles vládne nelítostnou rukou gangster a brooklynský rodák Mickey Cohen. Řídí většinu nelegálních aktivit ve městě, včetně obchodu s drogami a zbraněmi, prostituce či nelegálního sázení. Hrají Sean Penn, Holt McCallany a další.

6. 2., 20.00 hodin:
Argo
(historické drama, USA)
Dramatický thriller vychází ze skutečného příběhu. Popisuje tajnou operaci na záchranu šesti Američanů, která se odehrála na pozadí krize s rukojmími v Íránu. Film ukazuje divákům skutečnost, která nebyla známa celá desetiletí. Dne 4. listopadu 1979 vrcholí íránská revoluce. Radikálové pronikají na americké velvyslanectví v Teheránu, kde zajímají celkem 52 amerických rukojmí. Hrají Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin a další.

7. - 10. 2., 17.30 hodin:
Konečná
(akční krimi, USA)
Důchod je pro bábovky. „Já se vrátím!" řekl jednou Arnold Schwarzenegger a nyní to naplňuje. Arnold definitivně vyměnil guvernérskou židli za šerifskou placku v zapadákově u mexických hranic. Hrají Jaimie Alexanderová, Arnold Schwarzenegger a další.

7. - 9. 2., 20.00 hodin:
Hitchcock
(biograf. drama, USA)
Za filmem, který šokoval svět, se skrývá ještě jeden příběh. Píše se rok 1960 a Alfred Hitchcock právě natáčí svůj nový film. Film, který má rozhodnout o jeho úspěchu nebo zatracení. Co ale zrození fenoménu jménem Psycho předcházelo? Hrají Anthony Hopkins, Helen Mirrenová, Scarlett Johanssonová a další.

7. - 9. 2., 22.00 hodin:
Maniak
(horor, Fra /USA)
Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávajícím se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. Hrají Elijah Wood, America Olivo a další.

8. 2., 10.00 hodin:
Happy Feet 2
(anim. komedie, 3D, Aus)
Každý krok se počítá. Film „Happy Feet 2" je dalším pokračováním Oscarem ověnčeného animovaného filmu „Happy Feet". Diváci se vracejí do nádherné krajiny Antarktidy ve formátu 3D.

DIGITÁLNÍ KINO ŽATEC
(v budově divadla)

6. 2., 17.30 hodin:
O myšce a medvědovi
(animovaný, Fra)
Příběh neobyčejného přátelství mezi medvědem a myškou. Režie: Stéphane Aubier.

6. 2., 20.00 hodin:
Nic nás nerozdělí
(akční, Špa / USA)
Naděje nikdy neumírá. Silný příběh filmu Nic nás nerozdělí je založen na skutečné události jedné rodiny, která v roce 2004 přežila úder ničivé vlny tsunami v Indickém oceánu. Hrají Naomi Wattsová, Ewan McGregor a další.

7. 2., 17.30 hodin:
Sammyho dobrodružství 2
(animovaný, 3D, Bel)
Ponořte se do dobrodružství. Sammy a Ray, dva nerozluční želví přátelé, si užívají života u korálového útesu. Jednoho dne je však uloví pytlácká loď a oni se ocitnou v zajetí ohromného akvária v Dubaji. Želvy se ovšem jen tak nevzdávají a za pomoci svých mláďátek Rickyho a Elly jsou rozhodnuti dokázat nemožné a dostat se zpět na svobodu.

7. 2., 20.00 hodin:
Lincoln
(biogr. drama, USA / Ind)
Není-li špatné otroctví, pak není špatné nic. Film „Lincoln" Stevena Spielberga popisuje období posledních čtyř měsíců života největšího amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Odhaluje nejriskantnější a nejodvážnější rozhodnutí amerického vůdce v době, kdy se vyostřuje otázka otroctví a zemí zmítá válka. Silné lidské drama se odehrává na jejím konci. Hrají Daniel Day-Lewis, Sally Fieldová a další.

8. 2., 17.30 hodin:
Snížek, bílý kožíšek
(animovaný, Špa)
Je jiný než ostatní. Pozor! Vzácná bílá gorilka na útěku! Režie: Andrés G. Schaer.

8. 2., 20.00 hodin:
Hitchcock
(biograf. drama, USA)
Podrobnosti k filmu viz kino Louny.

KINO PODBOŘANY

5. 2., 19.30 hodin:
Je to jen vítr
(drama, Maď / Něm / Fra)
Peklo jsou ti druzí… V roce 2008 se v Maďarsku odehrála série otřesných rasových útoků na místní romskou komunitu. Vyžádala si šest mrtvých včetně dvou malých dětí a desítky zraněných. Útočníci zapalovali domy a stříleli brokovnicí na rodiny, které se útěkem z hořících budov snažily zachránit život sobě a svým dětem. Dopadení pachatelů trvalo více než rok, soud se vleče dodnes. Hrají Katalin Toldi, Gyöngyi Lendvai a další.

8. 2., 19.30 hodin:
Mission: Impossible - Ghost Protocol
(akční, USA / SAE)
Bez plánu. Bez podpory. Bez šance. Vybírají si mise, jejichž splnění je prakticky nemožné. Ve čtvrtém díle Mission: Impossible tým vedený Ethanem Huntem posune hranice nemožného ještě o něco dál. Zapomenout nesmíme ani na Prahu, která si ve filmu zahrála na ruskou metropoli Moskvu. Hrají Tom Cruise, Paula Pattonová a další.

KINO POSTOLOPRTY

7. 2., 19.00 hodin:
Svatá čtveřice
(romant. komedie, ČR)
Tohle si od Viewegha nepřečtete, to musíte vidět. Nudíte se v posteli? Inspiraci můžete načerpat u režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Michala Viewegha. Ti spolu stvořili příběh o dvou párech, které se rozhodly vyřešit ubíjející stereotyp manželské erotiky poměrně originálním způsobem. To vše v exotickém prostředí karibského ostrova. Hrají Jenůvka Boková, Gregor Buaer, Marika Procházková a další.