Stálé loutkové divadlo v Lounech se už připravuje na novou sezonu. Tu zahájí čtrnáctým ročníkem akce Dostaveníčko – Raškovy Louny. Těšit se můžeme na osm představení v podání osmi různých loutkářských souborů.

Přehlídka se koná jednou za dva roky. Tentokrát odstartuje v sobotu 22. října. Krátce po zahájení, naplánovaném na 9.25 hodin, se představí domácí soubor s pohádkou O komtesce Julince a ševci Ondrovi. Diváci dále uvidí příběhy O mluvícím psu v podání pražského Loutkového divadla Jiskra (od 11 h), Tři čuníci od LD Před Branou Rakovník (14 h), Když čert přiletí v podání plzeňského LD Špalíček (16.30 h) a den zakončí pražské Divadlo Oklikou s představením Já nespím, Arieli (19 h).

Neděle pak nabídne další tři pohádky. S LD Spojáček Liberec se diváci podívají na Ostrov splněných přání (9.30 h), pražské LD Bubeníček povypráví O pyšné base (11 h) a nakonec soubor Kašpárek při DDM Mladá Boleslav O Lízince (14.30 h).

Všechna představení jsou určena pro děti od tří let. Výjimkou je sobotní večer – na kus Já nespím, Arieli, by měli rodiče brát děti starší šesti let.

Přehlídku Dostaveníčko – Raškovy Louny pořádá Spolek loutkářů v Lounech ve spolupráci se Svazem amatérských loutkářů a s podporou města Louny.