Základní umělecká škola Louny, spolek Stopy a společnost Hydroclar společně připravují již třetí ročník Masopustního veselí na Statku Pohoda ve Skupicích u Postoloprt. Uskuteční se v sobotu 13. února.

Den plný zábavy a jídla začne v 10 hodin. Připraven je kulturní program a tvůrčí dílny pro děti. Ve stodole, ve které se jindy vyrábějí čistírny odpadních vod, se bude konat maškarní rej nejen pro děti, ale i pro dospělé. Hrát bude Trio Sax vedené Zdeňkem Patrovským.

Průvod plný masek, do kterého jsou všichni zváni, vychází od Statku Pohoda ve Skupicích ve 14 hodin. Tentokrát bude průvod doprovázen souborem bicích nástrojů Superkus pod vedením Jiřího Soukupa. Společně projdeme obcí Skupice a vrátíme se zpět do výchozího místa. Každé dítě, které přijde do průvodu v masce, dostane balónek.

V čele průvodu půjdou, stejně jako loni, koně manželů Plotěných. V prvním ročníku na nich jely čertice, ve druhém královny víl a ve třetím to budou … Přijeďte se podívat a uvidíte. Kostým pro koně a jejich jezdce tentokrát šijí budoucí krejčí a šičky z Obchodní akademie a Střední odborné školy gen. F. Fajtla Louny.

Jitrnice a tlačenku budou před očima diváků vyrábět hned od brzkého rána skupičtí obyvatelé vedeni Vladivojem Holochem. Ovar, jitrnice, jelítka, klobásky a další pochoutky pak bude ještě teplé nabízet jeden z nejlepších odborníků - Roman Voříšek.

Program bude ukončen v 17 hodin. Projekt podpořil Ústecký kraj.

Když se řekne masopust, představíme si tanec, masky, jídlo a pití, vepřové hody, veselí a dobrou zábavu. Takový bude třetí ročník Masopustního veselí, který se koná v sobotu 13. února ve Skupicích u Postoloprt! Přijďte, těšíme se na vás!

Jindřiška Riedlová