Žatec se dnes, v pátek 15. května, pravděpodobně stane městem s nejvyšším počtem nejkrásnějších dívek. Z 220 přihlášených dívek do letošní soutěže Miss zlatého moku ČR bude v Žatci vybráno deset finalistek, které budou prezentovat deset pivovarů.

„Letošní novinkou je, že se stanou „tvářemi“ konkrétních výrobků zúčastněných pivovarů. Jsou to pivní značky Zlatopramen, Březňák, Žatec, Krušovice, Bakalář Rakovník, Holba Šerák Hanušovice, Regent Třeboň, Svijany Příšovice, Suchdolský Jeník a Prokop zámeckého pivovaru Chyše,“ uvedl ředitel soutěže Petr Šimáček. „Všechna tato piva se objeví také v září na žatecké Dočesné a ve stáncích je budou čepovat právě finalistky naší soutěže Miss zlatého moku. Zajímavostí je, že návštěvníci jejich snahu budou moci ocenit zasláním hlasů SMS zprávami pro Miss sympatie,“ dodal.

Po pátečním dopoledním neveřejném výběrovém kole v městském divadle se deset finalistek objeví na centrálním žateckém náměstí, aby se „předvedly“ před fotoaparáty a televizními kamerami. Odpoledne se pak finalistky soutěže představí v hotelu Černý orel.

(ms)