Milovníci hudby a zábavy pod širým nebem mohou jásat.

Jeden z velkých hudebních festivalů se totiž letos uskuteční i v okrese Louny, konkrétně na letišti v Panenském Týnci.

Akce s příznačným názvem Open Air Festival, kterou produkuje společnost Abaton System, se uskuteční 13. a 14. srpna.

Pořadatelé na stránkách openairfestival.cz oznámili, že splní čtyři nejčastější přání českých hudebních fanoušků – přijatelné vstupné, domácí i zahraniční hvězdy, multikulturní zábavu pro celou rodinu a kvalitní zázemí.

Na co že se můžeme těšit? Jedním ze zlatých hřebů má být vystoupení britské formace Faithless. „Právě chystají nové album, které představí na Open Air Festivalu v jediném vystoupení v rámci České republiky. Kapela u nás naposledy vystoupila v roce 2007 a čeští fanoušci tehdy zaplnili prostory sportovní haly na Výstavišti v pražských Holešovicích,“ lákají pořadatelé.

Hvězda za hvězdou

Kromě nich ale bude akce doslova nabitá dalšími zvučnými jmény. Stačí pouze říci: Richard Müller, Čechomor, Support Lesbiens, Sunshine, Dan Bárta & Illustratoshpere, Xavier Baumaxa, Buty, Vypsaná fixa, Psí vojáci, Jiří Schmitzer, 100°C, Tomáš Klus, UDG, Už jsme doma, Wohnout, Xindl X, Laura a její tygři… A to stále ještě není vše.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrou škálu hudebních žánrů, chybět nebudou ani stany, ve kterých svou produkci nabídnou DJ´s. Pestrá nabídka zábavy na festivalu v Panenském Týnci slibuje také zajímavý doprovodný program.

Blahodárný festival na blahodárném místě

Ani ve volbě lokality nenechali organizátoři nic náhodě. „Panenský Týnec, který leží mezi městy Slaný a Louny, má pověst léčivého a mystického místa a my věříme, že se tahle pozitivní atmosféra místa přenese i na návštěvníky,” podotkl s úsměvem za pořadatelých tým ředitel festivalu Michal Lukeš.

Předprodej už je v plném proudu v síti Ticketpro. Zájemci mohou dokonce získat jeden lístek zdarma, a to prostředníctvím hlavního partnera festivalu, společnosti Telefónica O2. Další informace o festivalu a průběžně potvrzovaných kapelách najdete na již zmíněných webových stránkách www.openairfestival.cz.