Městské divadlo Žatec ve spolupráci s místní skupinou Jahtec Jammin´ Job pořádá v sobotu 21. června „Festival veselé a pestré hudby, kterou na rádiu nenaladíš". Podle toho dostal své jméno Pestrofest. Bude znít hudba, kterou se rádia a televize nezabývají, většinou v podání kapel, o nichž ví jen úzký okruh fanoušků. Akce proběhne v letním kině.

Na počátku stála myšlenka připojit se nějakou kulturní akcí k oslavě výročí 1010 let od první písemné zmínky o městu Žatci. S podporou kulturní komise městského úřadu a sponzorů se pořadatelům myšlenku podařilo dotáhnout do konce.

Po loňském Gothic open air festivalu v letním kině, se na místo činu po roce vrací festiválek zcela opačného zaměření. Po temném, mystickém a bohužel zmáčeném Gothic rocku, letos bude letní kino plné pestré a veselé muziky a doufejme, že i sluníčka. Bude hodně ve znamení reagge a ska, ale na své si přijdou i příznivci punku, zkrátka nepřijde ani blues až blues rock a dixieland. Největším tahákem festivalu bude pražská bluesrocková skupina Krausberry. Začne se ve 14 hodin a skončí se posledním přídavkem někdy po 23 hodině.

K dispozici budou samozřejmě stánky s občerstvením a bude možno si zakoupit všechno, co potěší jazyk, hrdlo, žaludek, oko a možná i ucho návštěvníků Pestrofestu. Jediná nejistota je počasí. Ale na první letní den snad bude krásně.

Lístky bude možno zakoupit na místě v pokladně letního kina za symbolických 160 korun, ale pokud s festivalem počítáte určitě, v předprodeji jsou lístky za ještě symboličtějších 100 korun k dostání v pokladně divadla Žatec.

Program Pestrofestu:

14:00 Cock - punk Žatec
15:00 Hippy Hou Plzeň - ska a reggae Plzeň
16:30 Jahtec Jammin´ Job - reagge Žatec
18:00 Uraggan Andrew and The Reggae Orthodox - reagge Ústí nad Labem
19:30 Frajara Putika - ska Plzeň
21:00 Krausberry - bluesrock Praha
22:00 BrassBand - dixieland Rakovník

Jiří Navrátil