Řinčení zbraní, výkřiky jezdců, dusot kopyt – neobvyklou podívanou nabídne zájemcům v Lounech Středověké divadlo Traken. Královské město Louny přenese do doby královských rytířských turnajů na koních.

„V pátek 1. června ve 14 hodin se rytíři představí starostovi města a všem měšťanům Loun při uvítacím ceremoniálu na Mírovém náměstí před radnicí. V sobotu a neděli vždy ve 14 hodin pak srdečně zveme všechny obyvatele na královský rytířský turnaj do areálu letního cvičiště v Lounech," uvedl vedoucí souboru Traken Petr Novák. Právě na letním cvičišti v Rybalkově ulici vyroste středověké kolbiště.

Středověk se po neděli vrátí na dva dny také do Podbořan. Celý program se stejným divadelním souborem začne v úterý 5. června ve 14 hodin, kdy středověký rytířský průvod přijde na Masarykovo náměstí. Samotné představení – královský rytířský turnaj – začne tentýž den v 17 hodin na stadionu Tatran. Velkolepou podívanou mohou diváci shlédnout na Tatranu také další den – ve středu 6. června od 17 hodin.

(ad)