Jedinečné záběry přírody a zvířat, květin, odrazy ve vodní hladině či skrytá krása makrofotografie. To jsou fotografie mladé autorky Petry Kučerové.

To nejlepší můžete vidět v soukromé Galerii u Plazíka v Peruci.

„Fotografování jsem se začala ve větší míře věnovat před pěti lety, kdy jsem si koupila první digitální fotoaparát. Fotím hlavně přírodu, lahodí oku. Každý záběr je jedinečný,“ prozradila Petra.

Ač to podle snímků není poznat, Petra Kučerová se věnuje fotografování na amatérské úrovni. Pracuje totiž jako trafikantka v Chomutově. „Své fotky vystavuji potřetí. Těší mě, že se líbí a dělají radost,“ dodala.

„Petřiny snímky jsem poprvé objevil asi před rokem na internetovém albu Rajče. Moc se mi líbily a proto jsem ji nabídl, aby u mě vystavovala. Můžete vidět nejenom záběry přírody, ale i z cest,“ zahájil výstavu majitel galerie a fotograf Miroslav „Plazík“ Blažek.

Tato výstava je zároveň poslední v letošní sezoně, v ní si mohli návštěvníci prohlédnout krásy Skotska, koláže Pavla R. Vejražky nebo dokumentární fotografie z válečného Balkánu. „Každá z výstav byla něčím zajímavá a jedinečná. Letošní sezonu uzavírá v pořadí již 14. výstava a musím říct, že tahle je co do kvality asi nejlepší,“ prozradil M. Blažek.

Výstava s názvem Best of Petul bude otevřena do konce října, o sobotách a nedělích od 10 do 17 hodin.

Už teď se chystá galerista na další sezonu. „Mám předběžně sestaven plán výstav v příštím roce. Návštěvníci například uvidí fotografie z Afriky paní Marie Imbrové nebo snímky Petra Žižáka a další,“ doplnil.