Organizátoři žatecké Dočesné v úterý zveřejnili její kompletní program. Stejně tak jako loni se hudební produkce uskuteční na čtyřech scénách, návštěvníci budou moci ochutnat nabídku více než 42 tuzemských a zahraničních pivovarů. Slavnost se uskuteční v pátek 2. a sobotu 3. září, letos se koná 59. ročník.

Zájem pivovarů roste

„V poslední letech zaznamenáváme velký zájem o prezentaci na Dočesné zejména od menších rodinných pivovarů", řekl Karel Fiala z Městského divadla v Žatci, které slavnosti tradičně organizuje. Ještě před několika lety bylo na Dočesné zhruba o třetinu pivovarů méně.

Aneta Langerová na Kolejním nádvoří v Uherském HradištiZdroj: DENÍK/Vojtěch TrubačíkNa čtyřech pódiích, na náměstích Svobody, Prokopa Velkého, v letním kině a Dvořákově ulici u divadla, se návštěvníci mohou těšit na vystoupení řady účinkujících. Například Vašo Patejdl s kapelou, UDG, Honza Nedvěd s kapelou, Walda Gang, Alice & Dan Bárta, Visací Zámek, Doga, Doctor PP, Aleš Brichta Project, Stroy, Jasná Páka & David Koller, Aneta Langerová s kapelou, Queenmania, Mydy Rabycad, Fleret, Komunál, Pavel Dobeš, Root, Top Dream Company, Čankišou, Lochness, Žatečanka, Mínus 123 Minut, Skety, Jahtec Jammin Job, Cimbálová muzika Kubíci a další.

Wohnouti připravují narozeninový koncert

„Fanoušci skupiny Wohnout se mohou těšit na narozeninový koncert s překvapením," doplnil Karel Fiala.

V doprovodném programu mohou návštěvníci tančit s korbelem piva na hlavě nebo zhlédnout ruční česání chmele na nejmenší chmelnici na světe. Ve Dvořákově ulici bude připravena tradiční historická scéna s programem a dobovými prodejními stánky. Pro zájemce bude otevřena Expozice muzea Homolupulů nebo výstava králíků, drůbeže, holubů a exotů. Součástí programu je také Streeball Cup, Skatečesná a festival Underwall.

Vstupné na celou akci je zdarma.

Program na náměstí Svobody.Zdroj: Městské divadlo Žatec

Program na náměstí Prokopa Velkého.Zdroj: Městské divadlo Žatec

Program v letním kině.Zdroj: Městské divadlo Žatec

Program ve Dvořákově ulici.Zdroj: Městské divadlo Žatec

Program skatepark Nákladní ulice. Zdroj: Městské divadlo Žatec