Milovníci piva a dobré zábavy se v sobotu 5. května již posedmé sjedou do Žatce. Koná se tam jarní veselice známá jako Chmelfest 2007. Pro návštěvníky je připraven bohatý kulturní program. K této příležitosti otevře své brány i Chmelařské muzeum v Žatci.

Žatec navštíví zajímaví hosté

V průvodu se svými alegorickými vozy pochlubí některé spolky ze Žatce a okolí. Doprovodí je jistě zajímaví hosté. Do Žatce zavítá na svém vysokém kole mistr světa Josef Zimovčák, který se účastnil mimo jiné Tour de France, mistryně světa na dráze Iva Zajíčková a Ivan Křivánek, který vyniká v jízdě na dřevěném kole.

Průvod se také zastaví na náměstí Svobody. Po setkání se zástupci města a požehnání letošní úrodě chmele, bude naražen Májový ležák a sérií kulturních recesních akcí bude Chmelfest 2007 zahájen. Na náměstí Prokopa Velkého pak nastoupí proti sobě v odpoledních hodinách v Memoriálu Lojzy Lupulína čtyřčlenná družstva, aby se utkala ve víceboji o zajímavé pivovarské ceny v následujících disciplínách: pivař-atlet, pivař-vědec, pivař-šikula a pivař-pivař. Nebude chybět otevřená soutěž o nejpřitažlivějšího pivaře.

Koncert, soutěže i výstava

Na podiu také vystoupí Pětatřicátnice – fotbalové blšanské fanynky a roztleskávačky z Domu pro seniory v Podbořanech. O hudební zábavu se postará žatecká kapela Lochness. V průběhu koncertu budou probíhat různé zábavné divácké soutěže. Zájemci si budou moci také prohlédnout expozici ve Chmelařském muzeum. Budovy, které muzeum tvoří, prošly rozsáhlou rekonstrukcí. Návštěvníci se mohou těšit na novou expozici o vlivu pěstování chmele na krajinu a životní prostředí. Po prohlídce si návštěvníci mohou odpočinout v oddechové zóně zeleně na nádvoří muzea. Muzeum otevře své brány pro veřejnost ve 12 hodin.