Autor hitu „Ain´t She Sweet" (v české verzi „Anči sviť) Sheridan pomohl svou hudbou v prosinci 2011 ústecké skupině The Boom – Beatles Revival Band vydělat peníze pro ústeckou onkologii. Rtuťovitý chlapík s jasným hudebním názorem, odmítající hudební byznys, roztančil stovky lidí  ve velké sále Domu kultury v Ústí. V čapce, s kytarou a s The Boom za zády tak činil i hity v čele s My Bonnie, v níž jej v roce 1961 v hamburském Top Ten  Clubu doprovázeli tehdy ještě neznámí Beatles. S nimi Bonnie i nahrál a vydal na singlu v Německu. Měla velký úspěch.

Tony, který Beatles učil hrát opravdový rokenrol, pobavil vánoční benefici i blues a právě rokenroly. Škoda ho, mohli jsme  si s ním ještě někdy zazpívat „My Bonnie Is Over The Ocean, My Bonnie Is Over The Sea… Bring Back My Bonnie To Me…"

Tony mě uhranul

„Doufal jsem, že se s Tonym ještě někdy potkáme," odpověděl smutnou SMS zprávou na telefon z Deníku Pavel Nepivoda z ústeckých The Boom – Beatles Revival Bandu.

„Sheridan mne uhranul. Je to svérázný stařík s obrovským šmrncem. Až mi jednou bude sedmdesát, chci pít víno se stejnou chutí, jako on," řekla před necelým rokem Jindřiška Moravcová z Českého rozhlasu Sever, která se s Tony Sheridanem v prosinci 2011 před koncertem v DK Ústí osobně setkala a bavila.

Cože, víno z Čech?

Zpráva, že Tony Sheridan zemřel, jí dnes zaskočila. A tak ve vzpomínkách pokračovala: „Na setkání se Sheridanem nikdy nezapomenu. A ne proto, že jsme se setkala s legendou, ale protože jsem se setkala s někým výjimečně svérázným. Budu mít dál toho pána zafixovaného, jak sedí s nohou přes nohu, zpod kalhot mu vyčuhují divoce barevné ponožky, on drží v ruce sklínku vína a podivuje se nad tím, že se v Čechách nepije jen pivo, že tu máme i dobré víno. A taky jako na člověka, který naprosto žil muzikou. Jestli se to vůbec dá o někom říct, tak právě o něm," řekla Jindra Moravcová v pondělí pro Deník.

V Ústí bavil i náctileté

Do vzpomínání na show Tonyho Sheridana v Ústí patří i fakt, že se v DK natolik rozjel, užíval si vánoční vystoupení, že se mu z jeviště nechtělo. Ale program musel pokračovat, Boom to s ním před rokem a čtvrt neměli snadné.

„Tony Sheridan byl pro mě velkou osobností, která stála u zrodu The Beatles. Možnost si s ním zahrát na jednom pódiu hity My Bonnie a Skinny Minnie byla pro naši kapelu velkým zážitkem i zkušeností. Měl jsem velkou radost z toho, že jeho písně znali i náctiletí návštěvníci koncertu, kteří s ním zpívali," ohlíží se Hynek Verner, bubeník Boom.

Prý přivedl Ringa

„Pro mě bylo setkání s Tonym významné nejen že byl spoluhráčem The Beatles, ale i mých dalších oblíbených, Chucka Berryho a Jerry Lee Lewise. Dokonce jsem se dočetl, že v jeho dřívější skupině hrál Ringo Starr, kterého později s The Beatles seznámil, Tony. Svérázný chlapík, který nám dal na scéně pěkně zabrat, bude navždy bude v našich vzpomínkách," dodal.

Nezapomeneme ani my, kteří jsme stáli pro pódiem a hltali to vzpomínání s otevřenou pusou. Vždyť kolem prošla slavná historie a my si na ni sáhli. Bylo to pěkné, bylo fajn být u toho. Sbohem, Tony.