Děti z příměstského tábora Klub(ovny) Luna pátrají s detektivem Jedličkou po ukradené Jeronýmově pečeti. K úspěšnému vyřešení tohoto zapeklitého případu ale potřebují dostatek indicií. Za těmi se vydávají každý čtvrtek a při té příležitosti navštěvují zajímavá místa.

Předminulý týden pátraly na zámku Nový Hrad v Jimlíně. Tam navštívily expozici kostýmů z pohádky S čerty nejsou žerty a některé z nich si dokonce mohly vyzkoušet.

Na závěr výletu musely projít další zkouškou, kterou pro ně připravil detektiv Jedlička. Jejich úkolem bylo sestavit a rozluštit vzkaz, který jim zanechal na zámeckém nádvoří. Detektivové si s touto překážkou poradili bez menšího zaváhání, a tak na ně před zámeckou branou čekala odměna. Tentokrát v podobě seznamu podezřelých osob, včetně jejich otisků. Nechyběly ani nalezené důkazní materiály z místa činu, které si samy děti od detektiva Jedličky vyžádaly.

Minulý týden zavedlo vyšetřování malé detektivy do Mostu, kde je čekalo putování za hvězdami.

Návštěva planetária

V mosteckém planetáriu se děti dozvěděly, jaký je rozdíl mezi hvězdárnou a planetáriem, kde na obloze najdou nejznámější souhvězdí nebo které planety se střídají o roli Večernice. Po zdolání vrcholu kopce Hněvína navštívily hvězdárnu, kde za pomoci hvězdáře pozorovaly Slunce.

Na závěr výletu nemohl chybět dopis od detektiva Jedličky, z kterého se malý detektivové dozvěděli průlomovou informaci týkající se případu Ukradená pečeť. Vlas, který byl nalezen na místě činu, je dle expertízy hnědý.

Stopy k usvědčení pachatele stále přibývají. Máte-li chuť se také zapojit do vyšetřování, neváhejte a připojte se k nám! V příštích dnech nás čeká další detektivní práce. V rámci každotýdenních výletů se vypravíme na další zajímavá místa. Ve čtvrtek 30. července vyrazíme do Lesoparku Chomutov.

Prázdninový program Příměstského tábora v Klub(ovně) Luna probíhá každý všední den od 8 do 18 hodin. Děti mají tábor zdarma.

(kl)