V polovině května se dva soubory zúčastnily oblastního kola NBTA v Žatci, postupové soutěže pro skupiny klasických mažoretek. Azalky, které letos poprvé bojovaly o postup ve věkové kategorii děti mladší a Jasmínky letos poprvé soutěžily ve věkové kategorii děti starší.

Po průvodu městem Azalky i Jasmínky pochodovaly dopoledne na náměstí. Jasmínky poprvé měly v patách kapelu. Odpoledne v letním kině ukázaly své pódiové formace.

Po náročném dni odjely Jasmínky s postupem na zemské kolo, které se konalo 4. a 5. června v Klatovech.

21. května se konalo mistrovství České republiky v klasických sólech i v sólech s hůlkou a rekvizitami. Na tuto soutěž se probojovaly s klasickým sólem Barbora Kaloušová a Sarah Abdeslamová. Holkám se bohužel nepodařilo probojovat do finále, ale obě si své vystoupení užily a vydaly ze sebe vše. Obě skončily na prvním nepostupovém místě. Večer probíhala soutěž sól s hůlkou a rekvizitami, kde jsme měli Marii Smetanovou a Janu svobodou. Obě ve stejné věkové kategorii starších juniorů.

Večer při vyhlášení jsme měli velkou radost. Mája získala titul II. vicemistr a Jája titul vicemistr ČR. Obě pojedou reprezentovat ČR na mistrovství Evropy.

V neděli 22. května pokračovalo mistrovství a předvedla se všechna nejlepší dua. V klasickém duu v dětské věkové kategorii za ZUŠ Louny soutěžily Barbora Červenková a Simona Tomišincová. Skončily v semifinále. V duu s hůlkou a rekvizitami jsme měli také zástupce v seniorské kategorii - Markétu Ondráčkovou a Kateřinu Tužilovou. Získaly titul II. vicemistr ČR a společně se sólistkami postoupily na mistrovství Evropy v říjnu v Anglii.

Lenka Havlištová