Opravdu černý týden zažili motorkáři na Lounsku.

Během pouhých tří dnů, od čtvrtka do soboty 12. července, vyhasly na silnicích regionu tři životy majitelů silných strojů. Při poslední tragické nehodě zemřela i spolujezdkyně z osobního automobilu, do které motorkář naboural.

Dva mrtví u Charvatců

Nejtragičtějším nehodou byla sobotní havárie Škody Octavie a motocyklu na křižovatce u obce Charvatce. Zemřel zde nejen čtyřiatřicetiletý motorkář, ale též spolujezdkyně z automobilu, do kterého narazil. Řidiče z Octavie měl podle dostupných informací transportovat do nemocnice vrtulník.

„Škoda Octavie jela od Charvatců na obec Sinutec. Po hlavní silnici od Libčevsi přijížděl motocyklista. Ke střetu došlo na křižovatce. Motorkář narazil do boku škodovky, kde seděla spolujezdkyně,“ popsala kolizi tisková mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Kdo je viníkem tragické nehody policie zkoumá. Přestože byl motorkář podle prvotních informacích na hlavní silnici, nemůže policie zatím s jistotou říci, že vina je na straně řidiče osobního automobilu. „Příčina nehody i míra zavinění je předmětem dalšího vyšetřování,“ doplnila Střelcová.

Kdy a kde se tragédie staly

Sobota –křižovatka u obce Charvatce: motorkář narazil do boku škodovky. Motocyklista a spolujezdkyně byli na místě mrtví
Pátek – křižovatka Výškov: motorkář narazil do přívěsného vozíku auta
Čtvrtek– silnice u Panenského Týnce: motorkář se střetl s nákladní vozem, který odbočoval přes dvojitou plnou čáru

Druhý motorkář zemřel v pátek kolem osmnácté hodiny na křižovatce v obci Výškov. Také v tomto případě se střetl s osobním vozidlem. Podle svědků vjel osobní automobil Škoda Favorit z vedlejší silnice do křižovatky, když v tu chvíli se po hlavní silnici přiřítil motorkář a narazil do přívěsného vozíku, který byl za automobilem. Motorkář na místě podlehl těžkým zraněním.

Třetí motocyklista zemřel ve čtvrtek 10. července na silnici I/17 u Panenského Týnce. Srazil se tam s nákladním vozidlem. Za řízením motorky seděl bývalý motocyklový závodní Ondřej Lelek.

U Týnce zemřel bývalý závodník

„Řidič nákladního vozidla, jedoucí ve směru od Loun na Prahu, nesprávně odbočoval z hlavní silnice na obec Uherce, konkrétně přejížděl dvojitou plnou čáru, a motocyklista za ním, již nestačil na jeho manévr včas zareagovat. Narazil do levé boční části vozidla,“ popsala nehodu tisková mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Motorkář utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. „Přesná příčina nehody a její zavinění jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnila Střelcová.

K nehodě došlo jen asi 150 metrů od místa, kde v únoru zahynulo v mikrobusu 8 pracovníků zámečnické firmy z Postoloprt na Lounsku, kteří jeli na noční směnu. Střetli se bočně s osobním voze Škoda Fabia. Náraz odhodil mikrobus na protijedoucí kamion. Ze zavinění nehody policie obvinila řidiče škodovky.