Proč se ve čtvrtek 17. února odpoledne srazil mezi Lenešicemi a Postoloprty na Lounsku autobus s nákladním autem, zatím není jasné.

Lounští policisté na případu pracují, než určí přesnou příčinu nehody, bude trvat pravděpodobně několik měsíců.

Autobus, který vezl 31 zaměstnanců lounského podniku Aisan, jel z Lenešic ve směru na Postoloprty. V zatáčce se čelně střetl s nákladním autem Škoda MTS Trambus. Řidič autobusu Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova byl těžce zraněn a vrtulník jej transportoval do ústecké nemocnice. V autobuse bylo lehce zraněno 18 cestujících. Lehce zraněn byl i mladý řidič trambusu. Zraněné převezly sanitky do nemocnic v Žatci, Mostě a Chomutově.

„Proč k nehodě došlo, se šetří. Dechové zkoušky u obou řidičů vyloučily alkohol. Na místě policisté nezjistili, že by za nehodou stála technická závada. Nicméně autobus i trambus budeme ještě kvůli tomu zkoumat,“ sdělil Jiří Král, vedoucí dopravní policie v Lounech.

„Šetřit dopravní nehodu budou kriminalisté, pravděpodobně si k tomu přiberou znalce. Ten by měl stanovit průběh dopravní nehody. Vypracování znaleckého posudku trvá dva až tři měsíce,“ doplnil Jiří Samuel, zástupce vedoucího dopravní policie v Lounech.

Jakmile bude známá přesná příčina dopravní nehody, policisté rozhodnou, zda kvůli ní někoho obviní. Viníkem nehody se zatím jeví řidič nákladního auta. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy předpokládanému dopravně - technickému stavu silnice, její kategorii a třídě a před vjetím do levotočivé zatáčky uvedl vozidlo do smyku,“ sdělil Tomáš Krupička, mluvčí lounské policie.

Kromě policistů a záchranářů na místě zasahovali profesionální hasiči z Loun a Žatce a dobrovolníci z Postoloprt a Lenešic. Silnice byla opět zprůjezdněna kolem půl jedenácté v noci, tedy po zhruba osmi hodinách.

ČTĚTE TAKÉ: Autobus se srazil s náklaďákem. Čtrnáct zraněných

Nehody autobusů v okrese Louny


7. května 2008 – Velemyšleves
Autobusu, který jel se zaměstnanci ze zóny Triangle u Žatce do Mostu, ve Velemyšlevsi selhaly brzdy a narazil do domu. Zraněno bylo 37 cestujících, z toho 13 těžce. Soud v Lounech vyměřil řidiči dvouletý trest odnětí svobody s podmínečným odkladem na tři roky, proti rozsudku se odvolal.
(Více čtěte zde)

21. července 2009 – Drahonice
Autobus jedoucí z Karlových Varů do Prahy se v zatáčkách u Drahonic na Podbořansku převrátil. Při havárii utrpěli tři lidé těžká zranění, dalších 18 lidí vyvázlo z nehody s lehčí nebo středně těžkou újmou na zdraví. Soud rozhodl, že řidič jel příliš rychle a potrestal ho stejně, jako řidiče u nehody ve Velemyšlevsi.
(Více čtěte zde)

11. dubna 2010 – Bitozeves
Na silnici Praha – Chomutov se nedaleko odbočky na Bitozeves čelně střetly autobus a osobní auto. Řidič auta zemřel, v autobuse bylo lehce zraněno 18 lidí. Za nehodu mohl řidič auta, který vjel do protisměru.
(Více čtěte zde)