U Kryr na Podbořansku na silnici směrem na Očihov havaroval ve středu 4. ledna před půl desátou dopoledne kamion. Jel ve směru na Očihov, na kluzké vozovce dostal smyk a převrátil se do pole. Policistům při vyšetřování později vypověděl, že se vyhýbal jinému vozidlu.

K události byli přivoláni hasiči, řidič byl podle původních informací z telefonátu zaklíněn v kabině. Pak se mu podařilo dostat ven vlastními silami. „Když naše jednotka přijela na místo, řidič už byl venku z vozu. Podařilo se mu vyprostit a vylézt přes místo spolujezdce," popsal události na dotaz Deníku velitel zásahu Manfred Zischka z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, hasičské stanice Podbořany.

Řidiče vezli do nemocnice

Řidiče si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba a byl převezen k dalšímu vyšetření do žatecké nemocnice. „Kontaktovali jsme firmu, pro kterou řidič jezdil. Nejvážnějším následkem nehody bude zřejmě fakt, že do půdy a podloží uniklo 300 až 400 litrů nafty z nádrže vozu. K události tedy byli přivoláni pracovníci z oblasti životního prostředí a také z Povodí Ohře a bude se řešit další postup, jak co nejlépe uniklou naftu zlikvidovat a uchránit okolní prostředí," upřesnil Manfred Zischka.

Na místě se celé dopoledne pohybovali hasiči i policisté, probíhalo vyšetřování a dokumentace nehody a zjišťování jejích přesných příčin. Silnice Očihov – Kryry byla s opatrností průjezdná v jednom jízdním pruhu, dopravu na místě řídili hasiči a policisté. Odstraňování havarovaného kamionu odhadem potrvá až do odpoledních hodin, likvidace uniklé nafty a sanace okolního prostředí bude proces ještě delší.

Dopravní komplikace jsou hlášeny i z mnoha dalších míst širšího regionu. Například od Havraně na Mostecku ze silnice I/27. Tam před devátou hodinou ráno skončilo osobní auto mimo komunikaci. Podle dostupných informací nebyl nikdo zraněn. Za havárií stojí kluzká vozovka.