Tragédie se stala o víkendu ve Zbrašíně na Lounsku. Sedmačtyřicetiletý řidič náklaďáku tam při couvání zabil 54letého cyklistu, který stál za autem.

Deníku se podařilo zjistit, že tragicky zesnulým je Pavel Klas, zakládající člen rockové legendy z osmdesátých let, kapely Karamel. Jeho parte se už objevilo na webových stránkách skupiny.

Řidič náklaďáku je obyvatel Zbrašína. „Je z té tragédie hodně špatný,“ řekl v pondělí místní občan obeznámený s okolnostmi nehody. Oba muži se nejspíš znali.

Neštěstí se stalo v sobotu 27. srpna kolem 18.30 hodin u zbrašínské hospody. „Řidič chtěl údajně přeparkovat náklaďák, aniž by se přesvědčil, že za sebou nikoho nemá, začal s autem couvat. Přitom srazil a přejel muže, který stál za vozidlem se svým kolem,“ popsala nehodu mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Podle informací od lidí z obce měl Pavel Klas být v osudný okamžik se svým kolem opřený o zadní část náklaďáku a telefonovat. Jak byl zabrán do hovoru, tak si prý nevšiml, že řidič nahodil motor a chce se rozjet. Muž za volantem pro změnu přehlédl, že má za autem člověka a začal couvat.Čtyřiapadesátiletý muzikant neměl šanci přežít. Náklaďák mu způsobil mnohačetné zranění, která byla neslučitelná se životem. Podle svědků měl řidič muže dokonce přejel třemi koly.

Policie na místě zjistila, že řidič před jízdou pil alkohol. „Provedený test ukázal 1,19 promile alkoholu v dechu,“ konkretizovala policejní mluvčí. Zda byl pod parou také muzikant, není v tuto chvíli jasné.

Tragicky zesnulý Pavel Klas měl v posledních letech údajně těžký život. Prý skončil jako bezdomovec, který měl přespávat v provizorním bytečku v hasičárně v Hořanech.Podle lidí, kteří ho znali, to byl ale velmi hodný a nekonfliktní člověk. Nezapomněli na něj ani kamarádi z Karamelu a 13. srpna na městských slavnostech v Lounech Letní lounské vábení, kde hráli, ho pozvali na podium jako svého hosta.