Čtyři nabouraná auta a škoda 100 tisíc korun. To je výsledek večerní nehody, která se stala ve středu 14. června v žatecké ulici Stavbařů. Před 23. hodinou tam 19letá řidička ze Žatce jela příliš rychle a při jízdě s vozem Peugeot 206 ve směru od Husovy ulice vjela do zaparkovaných aut na okraji pole. Nabourala tam tři auta – Renault Megane, Peugeot 206 a Škodu Octavii.

„Dechová zkouška na místě vyloučila u řidičky požití alkoholu, nikdo nebyl při nehodě zraněn,“ sdělil Jiří Král, vedoucí dopravní policie v Lounech. Policisté nehodu na místě vyřešili pokutou ve výši tisíc korun. Škoda na zaparkovaných vozech bude řešena přes zákonnou pojistku řidičky.

Jiná řidička nabourala devět aut

Obdobná nehoda se stala letos v únoru nedaleko, řidička volva v Družstevní ulici nabourala devět zaparkovaných aut. Na místě tvrdila, že za nehodu může technická závada na jejím autě. Z tohoto důvodu se nehoda řeší ve správním řízení na Městské úřadě v Žatci. "V této věci bylo rozhodnuto zatím nepravomocně. Znaleckým posudkem nebyla technická závada na vozidle prokázána," sdělil Jiří Dobruský, vedoucí odboru dopravy Městského úřadu v Žatci.

Nehoda v Družstevní ulici v Žatci
Řidička v Žatci „parkovala". Skore: deset nabouraných aut