Premiéra mezi dospělými vyšla lounské Adéle Citové na jedničku s hvězdičkou. A ještě několikrát podtrženou. Stala se královnou českého aerobiku, na republikovém šampionátu vybojovala zlato v jednotlivcích i trojicích. Předvedla skvělou sestavu, v souboji o titul s kamarádkou Zahradníčkovou měla silnější nervy a slavila.

Mistryně republiky Adéla Citová. Jak vám to zní? Jaké jsou pocity po zisku titulu?

Hodně moc mě to potěšilo. Paráda. O to víc, že jsem tam vlastně byla nejmladší. Po finále jsem ale měla takové trochu smíšené pocity. Bylo mi líto Kristýnky Zahradníčkové, že nevyhrála. Jsme kamarádky, přála jsem jí to. Ale je to sport, určitě jí to vyjde příště.

Právě skvělý souboj s vaší kamarádkou a tréninkovou kolegyní Kristýnou Zahradníčkovou byl ozdobou šampionátu, obě jste měly skvělé sestavy. Je zkušenější, byla mírnou favoritkou, jak jste ten souboj prožívala a co nakonec rozhodlo?

Finále bylo na šampionátu hodně nabité, byla tam obrovská konkurence. I ostatní holky měly výborné sestavy. A náš souboj? Kristýna zacvičila také výborně. Rozhodovaly malinkaté chybičky, malinkatá zaváhání. Možná byla Kristýnka o trochu nervoznější.

Lounská Adéla CitováZdroj: Jaroslav AppeltauerByla to navíc vaše premiéra na tak velké soutěži mezi dospělými. Sbírala jste medaile mezi juniorkami, ale seniorská kategorie je přece jen o něčem jiném. Čekala jste, že by hned první start mohl být takový úspěch?

Ani ne (směje se). Mým cílem bylo finále. Chtěla jsem se podívat mezi nejlepší, to se povedlo, nakonec to bylo i dost lepší. Jsem ráda, hodně mě vítězství potěšilo.

Republiku máte za sebou, jaké má tato sezona další vrcholy?

Určitě mistrovství světa, které bude letos ve Vídni.

A váš cíl na světovém šampionátu?

Zase finále. Bude tam ještě mnohem větší konkurence než u nás.

Není to příliš „při zemi"? Češi jsou v aerobiku světová špička, vy jste mistryní republiky, triumfovala jste u nás, nepasuje vás to do role jedné z favoritek?

Možná ano, ale nechci si to moc připouštět. Chci právě zůstat při zemi. Mým cílem je finále, uvidíme, jak to tam půjde.

Děkuji za rozhovor.