Mezinárodní atletický mítink Velká cena ČEZ se konal v sobotu 8. srpna v lounském areálu ZŠ Přemyslovců za účasti stovky mladých atletů v osmi kategoriích.

V každé z nich ocenili pořadatelé nejlepší výkon, když k přepočtu bodů ke srovnatelnosti použili tzv. maďarských tabulek.

Nejlépe z tohoto souboje vyšel Lukáš Horák z Lovochemie Lovosice, který zvítězil ve skoku vysokém mužů výkonem 205 cm, kterého současně dosáhli také další dva výškaři a pro stejný počet pokusů se dělili o 2.–3. místo.

Jonáš vyhrál sprint na 100m

Mezi osmičkou tabulkově oceněných atletů skončil vítězně v kategorii žáků Tomáš Jonáš z ASK Elna Počerady, neboť vyhrál běh na 100 metrů časem 12.06 vteřiny, což mu vyneslo 610 bodů.

Spokojen mohl být další počeradský atlet, mladší dorostenec Ivan Formánek, jemuž bude teprve na konci roku 16 let. Jako jasně nejmladší z šestice finalistů na 100 metrů skončil třetí časem 12.13.

V další běžecké disciplině na 300 metrů pak vyhrál v čase 38.18 před Murínem z Děčína, který měl stejný čas. Na čtvrtém místě skončil domácí Tomáš Jonáš a 5. Kříž z Chomutova.

Koulaři získali sadu medailí

První místo si mohou počítat do klubových trofejí pořadatelé Elny také za žáka Tomáše Beránka (ročník 1997), který byl klasifikován jako vítěz své kategorie vrhu koulí (4 kg), neboť neměl soupeře.

V kouli 5kg vyhrál Holanďan Stegman, když na stupně ho doprovodili domácí závoníci, 2. Martin Zabloudil a 3. Marek Černý.