O tomto víkendu naplno odstartovala cyklistická sezóna.

Zatímco kadeti a žáci Stadionu Louny se v sobotu vydali na Český pohár horských kol na Kunětickou Horu u Pardubic, junioři bojovali v Soběslavi v 1.dílu ČP na silnici.

V náročném terénu okolo „Kuňky“, jak se kopci přezdívá, si vedl výborně loňský mistr ČR žáků Vojtěch Nipl, který ve své premiéře mezi kadety obsadil 6.místo. Ve svém první závodě vůbec žák Jan Lacina mezi 60 startujícími obsadil 26. místo.

Ekipa lounských juniorů se v sobotu vydala do jihočeské Soběslavi. V silniční kritériu nejlepších závodníků z celých Čech a Moravy si vůbec nevedli špatně, když 11. skončil Martin Černý 15. dojel Jakub Jerman a 21. Ladislav Kopec.

Celý tým TJ Stadion se vydal na 2. díl silničního ČP do Pičína nedaleko Příbrami. V žácích si vedl celkem dobře 37. Jan Lacina. Na svůj dobrý výsledek ze soboty nenavázal 16. Vojta Nipl. Avšak je nutné dodat, že na nepříliš těžkém okruhu, bylo třeba mít v cíli početné skupiny k dobrému umístění také notnou dávku štěstí. A ta bohužel Niplovi v závěru závodu chyběla.

Stejná situace nastala i při závodě juniorů. V závěrečného spurtu více než 50 členného pelotonu z Lounských vskončil nejlépe 16. Kopec, 28. Jerman, 32. Černý a 34. Bečka. Bohužel na víkendových závodech chyběla loňská mistryně ČR Martina Mikulášková, která po soustředění v Itálii onemocněla. Na další závody už by měla být připravena. Pod vedením trenéra Milana Chrobáka se ve čtvrtek junioři vydali na třídenní mezinárodní etapový závod do Dánska, kam byli pozváni na základě svých dobrých výsledků z minulosti.

Jan Chrobák