Po úterní stříbrné medaili v časovce jednotlivců na Mistrovství České republiky mládeže v Lanškrouně vybojovala lounská kadetka Martina Mikulášková stejné umístění ve čtvrtek 7. srpna v časovce dvojic, když její partnerkou byla Vendula Kuntová z Dukly Praha.

„Podle očekávání vyhrála Dáša Labáková z Dukly, jejíž partnerkou byla Šmídová z Plzně,“ informuje vedoucí cyklistického střediska Stadionu Louny Milan Chrobák. „Martina chtěla Labákovou co nejvíce potrápit, a to se jí docela povedlo. V polovině časovky na vedoucí dvojici ztrácela Mikulášková s Kuntovou pouhých 12 sekund, ale ztráta pak vzrostla. Martina však jela výborně, potvrdila, že je naší současnou dvojkou.“

Ke své časovce družstev nastoupili také kadeti. Protože Stadion Louny má na této úrovni jen dva závodníky, Vojtěcha Nipla a Karla Mouleho, doplnili je Komárek a Svoboda z Kooperativy. Před startem by byl trenér Milan Chrobák spokojený s umístěním do 8. místa. „Všichni čtyři podali velmi pěkný výkon, a pokud by nedošlo k roztržení, měli na páté místo. Nakonec skončili devátí půl minuty od šesté příčky,“ řekl spokojený trenér. „Že to nebylo lepší, způsobilo odtržení Karla Mouleho ve stoupání mezi 12. až 15. kilometrem. Pokud by vydržel déle, určitě by se vešli mezi tu čtveřici před nimi, kde byly minimální rozdíly,“ konstatoval M. Chrobák.

Vítězem časovky družstev na 30 km se stal tým Favoritu Brno. Dnes M ČR pokračuje závodem s hromadným startem. „Martina má opět na to, aby vystoupila na bednu stejně jako suverenka Labáková z Dukly. V závodě kadetů bych byl spokojený, kdyby Vojta Nipl potvrdil kvality a skončil do 10. místa. Natrénováno má, na zdejší zvlněné trati mu kopce nečiní potíže, tak bych ho rád viděl mezi nejlepšími,“ vyslovil své přání šéftrenér Stadionu Louny Milan Chrobák.