Mladá jirkovská cyklistka Martina Mikulášková, startující za Stadion Louny, má za sebou náročnou přípravu a dopředu už vyhlíží nejbližší závody. S velkým talentem české cyklistiky jsme si popovídali o přípravě i nejbližších plánech.

Jak probíhala příprava?
Hodiny jsem najížděla na běžkách v Krkonoších, hlavní cyklistickou přípravu jsem měla na třítýdenním soustředění na Mallorce. Tam jsem s Duklou Praha najížděla kilometry. Šlo hlavně o najíždění objemu kilometrů, najela jsem ke dvěma tisícům.

To musí být pořádně náročné..
Po zimě se jezdí v nižší tepové frekvenci, aby si tělo zvyklo. Postupně se přidává větší zátěž, na kole jsem čtyři až pět hodin denně. Před prvním závodem se začne najíždět do rychlosti.

Jaké vás čekají nejbližší závody?
Teď to je Český pohár v silničním závodě a časovce jednotlivců.

V minulém roce jste se nepříjemně zranila na dráze. Tentokrát jste ji vynechala?
Ano. Na dráze hrozí zranění a chtěla jsem se tomu vyhnout.

Jaké máte do sezony cíle a plány?
Chtěla bych vyhrát silniční závody ve všech disciplínách, tedy v časovce jednotlivců, časovce dvojic a silničním závodě a také dráhové závody na mistrovství České republiky. V cyklokrose bych se kromě domácích závodů ráda zúčastňovala i těch mezinárodních.

Takže hodně nabitý program…
Letošní sezona bude hodně prošpikovaná závody. Závodit budu téměř každý víkend. A když bude volno, budu objíždět bikeové akce.

Děkuji za rozhovor.